The Ordinary Ascorbyl Glucoside Solution 12%

06.06.2017 08:00


Vitamín C je ingrediencia, ktorú celkom cielene vyhľadávam. Najradšej ho mám v podobe séra, príde mi to najzmysluplnejšie, pretože sa vitamín naozaj dostane k pleti a pôsobí tam dostatočne dlho, narozdiel napríklad od produktu na čistenie alebo masky. Aj keď musí povedať, že ak nie sérum, tak druhý typ produktu, v ktorom preferujem vitamnín C, je nejaký čistiaci produkt, gél alebo niečo podobné, hlavne na ráno, napríklad Oskia -Renaissance-Cleansing-Gel. Ale najčastejšie siaham po sére, takže toto nie je prvé sérum s vitamínom C, dokonca mám už doma jedno aj od Ordinary Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2%, čo je naozaj vysoká koncetrácia. Vitamin C Suspension je super, naozaj funguje, ale textúra tohto séra je absolútne nevhodná na denné použitie, je to taký púdrový krém, ktorý sa dosť zle znáša s make-upom. Takže napriek tomu, že je super účinné, tak som k nemu potrebovala alternatívu na deň.

Voľba padla na The Ordinary Ascorbyl Glucoside Solution 12%. Nechcelo sa mi dávať extra veľa peňazí a keďže The Ordinary je tak dostupné, tak mám aj tak potrebu postupne vyskúšať všetko. Ascorbyl Glucoside Solution vyzeralo ako skvelá alternatíva, koncentrácia je síce takmer polovičná oproti prvému séru s vitamínom C, ktoré som mala od The Ordinary, ale je porovnateľná s bežne dostupnou koncentráciu vitamínu C aj pri naozaj drahých značkách, pri ktorých podobné sérum vyjde aj na 40 Eur.

Ascorbyl Glucoside Solution je v klasickej sklenenej Ordinary fľaške, len táto je tmavá, pretože vitamín C reaguje na svetlo. Má teda pipetku, na rozdiel od Vitamin C Suspension 23%, ktorý bol v tube a mal textúru krému. Hlavný dôvod, prečo som si vybrala Ascorbyl Glucoside Solution je textúra, toto je jediné sérum od Ordinary s vitamínom C, ktoré je na báze vody. To znamená, že textúra je nesmierne ľahká, naozaj vodovitá, okamžite sa vpije a nezanecháva na pleti žiaden lepkavý pocit ani nič podobné. Vďaka tomu sa skvele znáša s takmer akýmkoľvek krémom, prípadne ešte medzi krém a sérum môžete dať niečo hydratačné, olejovité, ak máte potrebu.

Toto sérum veľmi príjemne vonia, je to veľmi jemná vôňa a mne pripomína nejakú ľahkú letnú ovocnú limonádu. Zaujímavé je, že po nanesení tohto séra ostane pleť jemne lesklá, aj keď sa kompletne vpije, akokeby ste použili nejaký veľmi ľahký rozjasňovač na celú pleť. Účinnosť tohto séra je vzhľadom na koncetráciu nižšia, ako pri tej vyššej koncentrácii. Ascorbyl Glucoside Solution používam asi každý druhý deň, teraz som približne v polovici. Väčšinou to striedam obdeň s nejakým hydratačným sérom a kombinujem ho s dobrý hydratačným krémom, pretože toto sérum nie je extra hydratačné. Ale moja pleť je pri jeho používaní pekne rozjasnená, akoby živšia. Pri tejto koncetrácii však nemá extra bieliace účinky, takže nepomôže až tak veľmi s pigmentovými škrvnami alebo jazvami. Ale Vitamín C je tiež skvelý na podporu tvorby kolegánu, takže pleť aj spevňuje. Ja ho teda hlavne používam ráno, ale môžte ho samozrejme používať aj večer. Myslím, že pod nejaký dobrý nočný krém bude super.

Celkovo ho veľmi rada používam, pretože je veľmi príjemné, nie je to žaiden zázrak, ale poskytuje pleti na deň super výživu a dávku antioxidantov. The Ordinary Ascorbyl Glucoside Solution 12% kúpite napríklad na theordinary.com, beautybay.com, lookfantastic.com, alebo na cultbeauty.co.uk.



#plet #serum #vitamin-C #The-Ordinary

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com