The Ordinary Amino Acids + B5

04.07.2019 08:00


The Ordinary Amino Acids + B5 je relatívne nové sérum a ja som si ho veľmi obľúbila. Nemala som žiadne extra očakávania, ale totálne som mu prepadla. Toto sérum tvoria hlavne aminokyseliny, o ktorých sa veľmi v kozmetike nerozpráva a nie je to nejaká populárna ingrediencia, napriek tomu sú to veľmi užitočné a prospešné látky, ktoré sa určite oplatí zaradiť do starostlivosti o pleť.



A čo sú vlastne aminokyseliny? Aminokyseliny sú základnou stavebnou jednotkou všetkých proteínov a tvoria 75% tela, takže sú esenciálne pre naše fungovanie a to znamená, že aj pre pleť. Napríklad sú dôležité pre produkciu kolagénu a elastínu, čo sú dve látky, vďaka ktorým je naša pleť pevná a pružná, jednoducho pôsobí mladistvo a sviežo. Aminokyseliny tiež pleť skvele hydratujú a ešte aj urýchľujú hojenie a regeneráciu, navyše sú to antioxidanty a majú protizápalové vlastnosti. Toto všetko sú samé super vlastnosti, ktoré vás dúfam celkom nálakali. Keď sa skombinuje niekoľko aminokyselín, tak vznikajú peptidy, aj také séra má The Ordinary napríklad Buffet, alebo Buffet + Copper Peptides 1%. Na rozdiel od týchto dvoch je toto sérum oveľa lacnejšie, takže, ak chcte vyskúšať skoro peptidy za málo peňazí, toto je ono.



Niektoré aminokyseliny si vie naše telo vyrobiť a iné, tie ktoré sa volajú esenciálne, musíme získať zo stravy, hlavne mäsa, vajíčok, mliečnych výrobkov a potom aj niektorých druhov zeleniny, ako napríklad sója. Keďže sú naozaj kľúčové pre zdravie pleti, tak nie je na škodu si ich na tú pleť aj natrieť. V tomto sére od The Ordinary tvoria až 17% obsahu, čo je celkom veľa a konkrétne je tam:

Beatín - poskytuje hydratáciu, zvyčajne sa získava z cvikle.

Arginín - urýchľuje hojenie.

Kyselina asparágová - je dôležitá pri budovaní DNA buniek.

Glycín - pomáha predchádzať rozpadu tkaniva a zlepšuje a urýchľuje hojenie.

Alanín - poskytuje a zlepšuje hydratáciu.

Serín - dôležitý pre formovanie membrán buniek.

Treonín - toto je esenciálna aminokyselina, to znamená, že telo si ju nevie vyrobiť samo. Dôležitý je pre tvorbu kolagénu a elastínu.

Valín - tiež esenciálna aminokyselina, je dôležitý pre silu svalov a tkanív, teda aj kože.

Prolín - v kombinácii s ďalšími aminokyselinami zmieňuje vrásky, hlavne okolo očí bola dokázaná účinnosť. Obnovuje syntézu kolagénu po vystavení UV žiareniu.

Izoleucín - dôležitý pre syntézu proteínov a regeneráciu tkaniva a tiež podporuje prirodzenú tvorbu anti-mikrobiálnych peptidov.

Lizín - tiež esenciálna aminokyselina, pleť hydratuje, posilňuje a podporuje tvorbu kolagénu.

Histidín - je antioxidant, ktorý bojuje proti voľným radikálom. Pomáha zvyšovať UV ochranu. Je protizápalový a pomáha upokojovať pleť.

Fenylalanín - je základná stavebná jednotka pre rôzne proteíny.

Kyselina glutámová - je hydratačná a pomáha udržať správne pH pokožky.

Vždy, keď sa začnem pozerať na chemické látky z pohľadu starostlivosti o pleť, tak si hovorím, prečo nemohla byť chémia v škole aspoň čiastočne o tomto. Okrem toho sérum obsahuje ešte aj upokojujúci panthenol. Inak aminokyseliny kúpite aj vo forme rôznych výživových doplnkov, zvyknú ich jesť ľudia, ktorý posilňujú a naberajú svaly, ale aj taký, čo veľa športujú kvôli regenerácii. Rôzne aminokyseliny bývajú odporúčané aj na chudnutie, ale aj na kadejaké zdravotné problémy, to len kebyže si to začnete googliť, tak nájdete kadečo.



Amino Acids + B5 má konzistenciu veľmi ľahkej vodičky, ktorá sa okamžite vstrebe. Preto sa používa úplne v prvých vrstvách starostlivosti o pleť, buď hneď po čistení, alebo po tonery/toniku. Má veľmi ľahkú a jemnú sladučkú vôňu, oproti tradičnej skôr kyslej a menej príjemnej vôni Ordinary produktov je to príjemná zmena.

Čo sa týka používania, toto sérum je možné kombinovať s hocičím, vrátane aktívnych látok ako retinol, vitamín C alebo AHA kyseliny. Amino Acids + B5 je veľmi upokojujúce, hydratačné sérum, ktoré dáva pleť tak do pohody, preto je úplne ideálne na kombinovanie a keď k tomu pridáte príjemnú ľahkú konzistenciu, tak je to úplne dokonalé. The Ordinary na stránke píše, že môže po nanesení trochu štípať, mne sa to nikdy nestalo. Používať ho môžete ráno aj večer. Toto sérum je vhodné a prospešné pre všetky typy pleti. Balenie je klasická 30ml The Ordinary fľaštička s pipetkou, spotrebovať ho treba do 12 mesiacov od otovrenia.

Amino Acids + B5 je môj najobľúbenejší hydratačný produkt od The Ordinary, v krátkej dobe som si ho kúpila už druhý krát, vlastne ešte som ho ani nepotrebovala a už som si objednala náhradu, naozaj stojí za vyskúšanie. Kúpite ho buď priamo na theordinary.com alebo na beautybay.com.





#plet #serum #The-Ordinary #hydratacne-serum #hydratacia

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com