Sachi Skin Triphala Pigmentation Corrector

12.09.2024 08:00


Sachi Triphala Pigmentation Corrector bol prvý produkt, ktorý som od Sachi zaregistrovala. Neprekvapivo, keďže toto sérum už má takmer kultový status medzi veľmi zanietenými fanúšikmi kozmetiky. Prvý krát som tak intenzívnejšie zaregistrovala Sachi v nejakom boxe Caroline Hirons, ktorý som si vtedy neobjednala, ale o pár mesiacov neskôr som využila zľavu na čierny piatok a kúpila 3 ich produkty a medzi nemohlo chýbať Triphala Pigmentation Corrector.



Odvtedy som už viackrát znova objednávala Sachi, vždy keď mali novinky, ale niektoré produkty som si už aj opakovane objednala, napríklad Pro Resillience Serum. Tie produkty sú také dobré, že teda okrem vyššej ceny som ochotná strpieť ten otrasný doručovací proces. Trvá totiž dlho, pokiaľ si nezaplatíte naozaj drahé DHL a ešte to aj musí ísť cez colné konanie a ešte tam s najväčšou pravdepodobnosťou budete platiť clo a DPH. Ale aj tak to za to stojí, Sachi totiž robí naozaj výnimočné produkty.



A v čom je výnimočné Triphala Pigmentation Corrector sérum? Toto sérum neobsahuje AHA/BHA kyseliny, retinoidy, ani hydrochinón, ale obsahuje 12 účinných látok, ktoré rozjasňujú pleť, peptidov, antioxidantov a hojivých ingrediencií, ktoré poskytujú pleti ochranu antioxidantov a zmierňujú pigmentové škvrny a škvrny po akné pre jednotnú a rozjasnenú pleť.

Kľúčové ingrediencie sú nasledovné:

Triphala, ktorá pozostáva z troch druhov ajurvédskeho super ovocia - indický egreš, haritaki a bibhitaki. Pomáha zmierňovať hyperpigmentácie, poškodenia slnkom, zmierňuje tmavé škvrny a celkovo pleť rozjasňuje.

Indický egreš obsahuje veľa antioxidantov, vitamín C, polyfenoly, taníny, lyselinu allagovú. Reguluje produkciu melanínu v pleti, redukuje a zabraňuje vzniky stareckých škvŕn.

Mikroriasy zapuzdrené v lipozómoch jemne a efektívne zosvetľujú tmavé škvrny a zjednocujú tón pleti.

Hexylresorcinol je inovatívny peptid ktorý zmierňuje hyperpigmentácie a zabraňuje vzniku nových inhibíciou prenosu melanozómov. Klinická štúdia ukazuje, že hexylresorcinol má porovnateľné účinky ako hydrochinón.

Silymarín v optimalizovanej zmesi rastlinných výťažkov pomáha obnoviť tón pleti, kontrolovať zápaly, poškodenie spôsobené UV žiarením, začervenanie pokožky a zároveň vybalansovať pleť so sklonom k akné.

Okrem toho v zložení nájdete aj niacinamide a glycerín. Sérum je vegánske, Cruelty Free a bez parfumácie.

Konzistencia ma celkom prekvapila, čakala som niečo viac vodové, namiesto toho je to ľahká veľmi príjemná emulzia mliečnej farby, ktorá sa dobre vrství a ľahko vstrebá. Sérum je síce bez parfumácie, ale vonia tak trochu bylinkovo a potom tak trochu železito ako vitamín C.



Sérum by malo podľa popisu zmierňovať hyperpigmentácie, rozjasňovať a zjednocovať tón pleti, zlepšovať textúru, zmierňovať drsnosť pokožky a zmierňovať veľkosť pórov. A naozaj to robí a pomerne rýchlo. Veľmi rýchlo je pleť žiarivá a zjednotená a postupne si vie poradiť aj s naozaj nepríjemný pigmentovými škvrnami alebo fľakmi po vyrážkach. Ja som mala od júna jeden naozaj nepekný fľak na brade po vyrážke a v priebehu dvoch mesiacov je úplne fuč. Okrem toho poskytuje aj ochranu antixodantov a anti-glykácie.

Pleť sa po ňom cíti naozaj dobre, celkom slušne aj hydratuje, aj keď som poď neho zvykla dávať ešte nejakú mliečnu esenciu a na noc výživný krém, ale ja mám naozaj suchú pleť. Tým, že je to také komplexné sérum nezvykla som ho kombinovať s ničím iným a ani to podľa mňa nemá zmysel.



Triphala Pigmentation Corrector je vhodné pre všetky typy pleti, aj pre citlivú, aj keď pri tej by som bola trochu opatrná. Môžete ho používať aj na dennej báze, ráno aj večer. Mne osobne stačí 2-3 rát do týždňa večer, inak z neho moja pleť začne byť podráždená, lebo je naozaj účinné. Toto však naozaj záleží od pleti a aj od toho, či ho napríklad prekladáte retinoidmi alebo AHA kyselinami. Kebyže používam len Triphala Pigmentation Corrector, tak asi môžem aj častejšie. Vrství sa veľmi dobre, pri žiadnom kréme mi nežmolkovalo. Čo sa týka kombinovania, tam by som bola skôr opatrná, ja mám rada kombináciu s niečím hydratačným ako napríklad Pure Hyaluronic Serum od Pestle&Mortar, mliečny toner od Byoma alebo skvelá je kombinácia s ich Pro Resillience Serum.

Obal je sklenený, 30 ml, s veľmi dobrou pumpičkou. Spotrebovať ho treba do 6 mesiacov od otvorenia, čo znamená, že sa musíte celkom ponáhľať.

Za mňa je toto naozaj skvelé a príjemné sérum s vitamínom C, ktoré zároveň obsahuje aj iné účinné látky, takže s ním vyriešite viacero problémov naraz. Moje očakávania boli pomerne vysoké, vzhľadom na povesť tohto séra a Triphala Pigmentation Corrector ich naplnil a asi aj trochu predčil. Ale, nekonalo sa odpálenie dekla, ako v prípade ich Pro Resillience séra, stále ho rada striedam aj s inými céčkami. Určite ho však odporúčam, ak chcete naozaj nadupané céčko, ste ochotný dať tie peniaze a prejsť tortúrou colného konania a zaplatiť DPH a prípadne clo. Sachi Triphala Pigmentation Corrector kúpite priamo na sachiskin.com.




#plet #serum #vitamin-C

Môže vás zaujať

Môj obchod

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com