RMS Un Cover-Up

20.08.2019 08:00


Ja som RMS registrovala veľmi dlho a vždy ma lákal aj "Un" Cover-Up, len sa mi to zdalo aj dosť veľa peňazí za taký malý téglik, ale asi pred rokom po tom, čo som už od nich vyskúšala očné tiene a rúže, som si povedala, že teda vyskúšam aj tento ich tak trochu legendárny korektor.



Toto je vlastne taký multifunkčný produkt, je to korektor, ale je zamýšľaný aj ako make-up, doteraz žiadny iný make-up nemali, aj keď to by sa malo čoskoro zmeniť a istým spôsobom je to aj zvláčňujúca starostlivosť, ktorá môže nahradiť hydratačný krém. Mne sa veľmi páči aj tá myšlienka, ktorú skvele vystihuje názov Un Cover-Up - odmaskovanie. Toto nie je make-up, ktorý vám má vytvoriť masku na tvári a zakryť všetko, toto je make-up/korektor, ktorý má zakryť nedokonalosti a zvýrazniť prirodzenú pleť. Preto aj ten malý objem, pretože ho máte použiť len tam, kde treba a nie na celú tvár.



To najzaujímavejšie na RMS produktoch je prírodné zloženie a tento korektor ho má také, že má nielen zvláčňovať pleť, ale tiež jej pomáhať regenerovať sa a hojiť. "Un" Cover-Up obsahuje zmes olejov a zvláčňujúcich ingrediencií, tá hlavná zložka je kokosový olej a potom je tam ešte ricínový olej, včelí vosk, kakaové maslo, jojobový olej, vitamín E a rozmarínový extrakt, ten je tam ako konzervant. No a samozrejme pigmenty a konkrétne tu sú minerálne.




Vzhľadom na to zloženie je tá konzistencia hodne krémová a viac olejovitá, ale neopísala by som ju ako mastnú. Na pleti je to veľmi príjemné a skutočne super zvláčňujúce. Určite však nečakajte zmatňujúci efekt, naopak pleť krásne rozjasní a dodá je taký zdravý lesk. Samozrejme, môžete ho zapúdrovať a vtedy bude pôsobiť matnejšie. Vôňa je taká nijaká, proste len čistá vôňa kozmetiky, nevonia to ani po tom kokosovom oleji.



Čo sa týka nanášania, tak môžete klasicky na prst a vklepkať respektíve rozotrieť, ide to ľahko, lebo konzistencia je super rozotierateľná. RMS má k tomu aj taký špeciálny štetec, ktorý sa mne osobne zdal dosť drahý, takže som si ho nekúpila, ale začala som používať tento od Zoeva a keď chcete naozaj dobré krytie, tak štetcom to ide lepšie. Takže možno má zmysel zainvestovať aj do toho ich špeciálneho, ale malo by to podľa mňa ísť dobre s akýmkoľvek hustým štetcom určeným na korektor/make-up.




Krytie "Un" Cover-Up je celkom slušné, ale teda nie je to full coverage a ani nič také nesľubuje. Keď som toto fotila, tak som mala na tvári pár naozaj skvelých kamošov, čo je skvelé, lebo aspoň vidíte, čo dokáže a čo nedokáže zakryť. Tie naozaj veľké katastrofy zakryť úplne nedokáže, ale podľa mňa ich dokáže celkom fajn zamaskovať. Dá sa samozrejme trocha viac navrstviť, ale vzhľadom na olejovité zloženie to má svoju hranicu, lebo toto nikdy úplne nezaschne a nevytvorí na pleti film, ako zvyknú štandardné make-upy, v ktorých sú silikóny. Jednoducho prírodná kozmetika funguje trochu inak, takže nečakajte to isté, čo od bežného amke-upu.

Veľmi pekne však podľa mňa kryje kruhy pod očami a navyše sa o pleť okolo očí aj stará, čo je fajn bonus. Ja mám druhý najsvetlejší odtieň 00, majú ešte aj jeden svetlejší, celkovo je na výber 16 odtieňov a tá škála je podľa mňa veľmi dobrá. Plus, RMS tvrdí, že tým, že sú tam minerálne pigmenty, tak sa odtieň prispôsobí pokožke, takže sa nemusíte úplne trafiť. Odtiene majú inak na svojej stránke super popísané a swatchnuté, ak sa neviete rozhodnúť.




Keďže je to prírodný produkt, tak tomu zodpovedá aj výdrž, nečakajte dokonalých 12 hodín, ale podľa mňa je celkom slušná, pol dňa vydrží v super stave, keď ho zapúdrujete, tak aj o niečo dlhšie. Čo sa týka kombinovania s inými produktmi, veľmi si nerozumie so štandardnými hlavne zmatňujúcimi make-upmi, ale skvele mi fungoval s Kosås Tinted Face Oil, alebo napríklad aj s bareMinerals Complexion Rescue.

Vhodný je pre všetky typy pleti, nie je tam nič, čo by vás mohlo podráždiť, teda tá šanca je tam vždy, ale toto je celkom taká čistá kozmetika, takže šanca, že vás podráždi je minimálna. Jediná vec, ktorú by som zvážila, je upchávanie pórov, ak máte k nemu sklony, tak toto asi nebude ideálny produkt, pretože kokosový olej je celkom dosť komedogénny.

Obal je sklenený so šrobovacím viečkom, je šikovne malý, takže ideálny do kabelky. Objem je 5,67 g, čo je naozaj málo, ak sa ho chystáte používať ako make-up, tak zmizne rýchlosťou blesku, ale zase ten pigment je tak koncentrovaný, že ho skutočne nepotrebujete veľa a aspoň ho stihnete spotrebovať do tých 12 mesiacov, ako by ste mali od otvorenia.

RMS "Un" Cover-Up je naozaj skvelý, ak hľadáte super zvláčňujúci dostatočne krycí prírodný korektor, ktorým chcete zakryť malé nedostatky, nedá sa ním však úplne nahradiť štandardný make-up. Ak vám však stačí len zdokonaliť pleť a nie ju kompletne prekryť, tak tento korektor/make-up je super. Kúpite ho napríklad na feelunique.com, lookfantastic.com, naturisimo.com, beautybay.com, niche-beauty.com a amazingy.com.







#make-up #korektor #RMS-Beauty #prirodna-kozmetika #kruhy-pod-ocami

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com