Pixi Tonic všetky nové príchute

03.10.2019 08:00


Dlho malo Pixi len jeden toner, alebo tonic, ako to volajú oni, Glow Tonic, čo už je dnes legendárny produkt. Je to jeden, respektíve dlho bol jeden, z najdostupnejších tonerov s kyselinou glykolovou za rozumnú cenu a fajn. Za posledný rok však Pixi vychrlilo ďalšie štyri tonicy, toto som asi nejak divne napísala, ale nevadí, nikdy neviem ako skloňovať tieto cudzie slová. Každý z týchto nových tonerov je úplne iný a skvelé je, že všetky dostanete v malom cestovnom/testovacom 100 ml balení a tiež vo veľkom a oveľa výhodnejšom 250 ml balení, niektoré kúpite aj v mega veľkom 500 ml balení. Ja som si teda všetky 4 pokúpila v tých malých baleniach, inak by som to nespotrebovala.



Ešte než prejde na jednotlivé recenzie, niečo k tomu ako ich nanášať. Všetky tieto toniká sa používajú rovnako, buď nanesiete na tampón a pretriete si pleť hneď v prvom kroku po vyčistení. Druhá možnosť je, že si trochu nakvapkáte do dlane a rovnako hneď v prvom kroku po vyčistení si to vtlačíte do pleti. Čo sa týka obalov, všetky sú rovnaké, len majú inú farbu. Je to plastová fľaška, na ktorej máte len dierku, cez ktorú to lejete, žiadna pumpička, ale je to úplne v pohode. Vrchnák je šroubovací a dobre drží. Tie malé 100 ml balenia sú ideálne na cestovanie alebo testovanie, veľké 250 ml je úplne rovnaké, len väčšie. Všetky treba spotrebovať do 12 mesiacov od otvorenia. No a teraz poďme postupne na jednotlivé recenzie.

Retinol Tonic je z môjho pohľadu taký zvláštny, akože je fajn, že dáte retinol rovno na pleť, lebo tak sa hneď vstrebá a bude naozaj dobre účinkovať. Na druhej strane je tam toho retinolu relatívne málo a výsledok nebude veľmi badateľný. Jednoducho nečakajte retinolové zázraky na počkanie, ale inak je to veľmi príjemný produkt. Na fľaške je napísané, že by mal zachovávať mladosť, čo tak trochu nejak aj sedí. Podľa mňa je ideálny, ak chcete s retinolom začať, alebo chcete len taký jemný doplnkový k niečomu.



Čo sa týka zloženia, tak ten retinol je tam taký špeciálny, že sa uvoľňuje postupne, čo je celkom fajn. Má zabezpečiť vyhladenie jemných vrások a rozjasnenie pleti. Čo sa týka koncentrácie, tak k žiadnemu číslu som sa nedopátrala, ale bude to skôr menej ako viac, predsa len je to len toner. Potom sú tam ešte peptiny, ktoré pleť spevňujú a podporujú produkciu kolagénu. Ďalej je tam jasmínová voda, ktorá pomáha pleť upokojiť a hojiť. Okrem toho sa tam nachádzajú hydratačné látky a ďalšie výťažky z rastlín, ktoré dodávajú pleti antioxidanty.

Tento toner je jemne voňavý, nie je tam parfumácia, ale vonia hlavne po levanduľovej vode, ktorú obsahuje, možno tam trochu cítiť aj ten jasmín, je to taká jemná, skôr bylinková vôňa. Skvelé je, že aj keď je tam retinol, určite to pre pleť nebude iritujúce, teda nemali by ste dostať tie tradičné vedľajšie účinky retinolu, vždy však treba rátať s tým, že môžete dostať alergickú reakciu a nemusí vám produkt vyhovovať. Inak je to celkom fajn toner, výživný hydratačný a trochu anti-agingový, vhodný pre všetky typy pleti, ideálny podľa mňa pre zrelú pleť a pre pleť s prvými vráskami. Podľa Pixi ho môžete používať denne, ráno aj večer, ja som mala tendenciu ho používať len večer, lebo retinol.



Vitamin-C Tonic je ďalší toner so super účinnou látkou a to vitamínom C. Vitamín C je úžasný antioxidant, ktorý pomáha pleť chrániť a zároveň ju dokáže skvele rozjasniť a zmierniť pigmentové škvrny. Okrem toho obsahuje aj kyselinu ferulovú, čo je tiež veľmi silný a účinný antioxidant. Ďalej obsahuje probiotiká, ktoré posilňujú kožnú bariéru a ešte výťažok z vŕby, ktorý spolu s rôznymi extraktmi z ovocia, pleť jemne exfoliuje. Okrem toho sú v ňom aj hydratačné a upokojujúce látky ako glycerín, vitamín E, aloe vera a kyselina hyalurónová. Čo je celkom fajn je, že neobsahuje alkohol.

Vitamin-C Tonic celkom výrazne, tak citrusovo vonia, nie je to parfumácia, ale sú tam rôzne výťažky z citrusového ovocia, čo môže niektorú pleť podráždiť. Okrem toho mne trošku zoxidoval, chytil takú jemne do oranžova farbu, to sa kazí ten vitamín C, inak by mal byť bez farby. Používať ho môžete ráno aj večer a vhodný je pre všetky typy pleti. Je to fajn každodenný toner, ktorý pleti poskytuje množstvo antioxidantov, ktoré ju pomáhajú chrániť a zároveň ju hydratuje.



Milky Tonic je upokojujúci toner. Obsahuje jojobové mlieko a upokojujúci výťažok z ovsa. Okrem toho napríklad aj hydratačný glycerín a kyselinu hyaluronovú, ale tiež výťažok zo zeleného čaju, ktorý je nabitý antioxidantmi. Neobsahuje alkohol, čo je skvelé pre citlivú pleť. Celkovo je to veľmi jemný, upokojujúci a hydratačný toner vhodný pre všetky typy pleti.

Tento jediný má naozaj jemne mliečnu ako keby zakalenú farbu, inak je super tekutý ako všetky ostatné. Má veľmi jemnú bylinkovú vôňu, skoro ju ani necítiť, nie je to umelá parfumácia, ale je to vôňa tých rastlinných výťažkov, ktoré obsahuje. Milky Tonic môžete používať ráno aj večer, skvelý je na upokojenie a hydratovanie pleti.

Posledný je Rose Tonic, ktorý by mal byť podľa Pixi výživný. Obsahuje ružovú vodu, ktorá pleť upokojuje a minimalizuje začervenanie. Ďalej bazový kvet, ktorý pleť zjemňuje a rozjasňuje a ešte harmanček, ktorý pleť upokojuje. Okrem toho ďalšie upokojujúce a hydratačné látky ako glycerín, aloe vera, kyselinu hyaluronovú a niekoľko ďalších rastlinných výťažkov.

Rose Tonic vonia celkom intenzívne po ružiach, je to tá jemná sladká vôňa ružovej vody, zase nie je to umelá parfumácia. Je to veľmi príjemný hydratačno výživný toner vhodný pre všetky typy pleti, skvelý prvý krok v starostlivosti o pleť. Používať ho môžete ráno aj večer.

Z týchto 4 tonerov som si najviac obľúbila ten ružový, aj pre vôňu, ale aj preto, že je super hydratačný. Druhý naj je pre mňa Milky toner, lebo je tiež veľmi hydratačný a príjemne upokojujúci. Retinol Tonic je fajn, ale úplne v ňom zmysel nevidím, radšej použijem normálny retinol. Najmenej obľúbený je pre mňa ten s vitamínom C, nie je zlý, ale pre mňa by mohol menej voňať a tiež mi dosť rýchlo zoxidoval, čo je nie je úplne ideálne. Takýto toner s céčkom má oveľa lepší Merumaya, takže k tomuto sa určite vracať nebudem. Ten Rose Tonic a Milky Tonic si v budúcnosti určite kúpim znova. Všetky tieto toniká stoja za vyskúšanie, majú fajn zloženie a rozumnú cenu, treba si len dávať pozor, ak máte super citlivú pleť, lebo obsahujú voňavé rastlinné výťažky, ktoré môžu pleť podráždiť. Pixi toniká kúpite na týchto stránkach lookfantastic.com, cultbeauty.co.uk a niche-beauty.com.




#plet #toner #Pixi #hydratacia #vitamin-C #retinol

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com