Pestle&Mortar Vitamin C 2 Phase Serum

07.07.2020 08:00


Musím sa priznať, že ma Pestle&Mortar celkom prekvapili s touto novinkou, dúfala som, že prídu s SPF, ale teda nové Vitamin C 2 Phase Serum je skvelé a vôbec nie som sklamaná, len to SPF by už tiež mohli spraviť. Prišli s ním priamo uprostred pandémie a mali skvelú akciu, keď bolo zadarmo k nákupu od nejakej hodnoty a ja som neváhala ani sekundu, nakúpila do zásoby Superstar Retinoid Night Oil a netrpezlivo čakala na balíček. Kým však prišiel, tak som stihla porodiť, takže testovanie a rozbalovanie sa trochu odsunulo, keďže prvé dni boli celkom náročné a ja som si občas zabudla aj zuby umyť :D, nie to použiť sérum. Ale teda odkedy som ho rozbalila, tak ho bez prestávky používam a milujem ho.



Vitamin C 2 Phase Serum je špeciálne v tom, že má dve fázy, vodovú a olejovú a špeciálne navrhnutú pumpičku, ktorá vám nadávkuje presné množstvo z každej fázy a zmiešajú sa teda až pri použití. Vodová fáza obsahuje vitamín C, ktorý je skvelý antioxidant, vďaka čomu pomáha pleť chrániť, ale tiež zmierňuje pigmentové škvrny, rozjasňuje a zjednocuje tón pleti a podporuje tvorbu kolagénu a tým zmierňuje vrásky. No a v tejto vodovej fáze sú rovno tri druhy vitamínu C:

Askorbát sodný, ktorý pleť upokojuje, je anti-agingový a zjednocuje tón pleti.

3-O-Ethyl-L-Ascorbic Acid, ktorý opravuje kožné bunky, spevňuje a vyhládza pleť a tiež posilňuje štruktúru pleti.

Zapuzdrený vitamín C, ktorý sa pomaly uvoľňuje a pleť rozjasňuje, zjednocuje jej tón a je to tiež veľmi účinný antioxidant, takže ju aj chráni.

Tieto tri vitamíny C dohromady majú 16%, čo je celkom šupa, ale je to tak skvele namiešané, že to vôbec neštípe a nikdy som nemala pleť ani podráždenú a začervenanú, čo sa mi občas pri vyšších koncentráciách vitamínu C stáva.

Okrem vitamínu C je v olejovej zložke ešte extrakt z tamarindu, ktorý pleť intenzívne rozjasňuje, redukuje pigmentové škvrny a tiež je protizápalový, takže ju pomáha aj vyčistiť. A ešte je tam aj fermentovaný filtrát z tekvice, ktorý pleť zjemňuje, vyhládza a hydratuje.



Čo mňa na prvý krát prekvapilo, je fakt, že táto olejová zložka je oranžová, čo nemám rada pri vitamíne C, lebo sa tým skrýva fakt, že oxiduje a vlastne nevidíte, či je pokazený alebo nie. Tu je tá farba spôsobená čiastočne tamarindom, ale je tam aj prírodné farbivo z kríku annatto. Z tohto faktu nie som veľmi nadšená, aj keď chápem, prečo ho tam dali, inak je to sérum tak skvelé, že im to odpustím.

Druhá olejová fáza obsahuje samé skvelé hydratačné a zvláčňujúce zložky ako skvalán, viac o ňom tu, ktorý pleť zjemňuje, upokojuje a pomáha ďalším zložkám sa dostať do pleti. Ďalej je tam pupalkový olej, ktorý tiež upokojuje, zvláčňuje a hydratuje pleť. A potom je tam kyselina linolová, ktorá pleť upokojuje, chráni a pomáha obnovovať. A nakoniec kyselina linolénová posilňuje ochrannú bariéru kože, vyhládza ju a zabraňuje strate hydratácie.



Dohromady tieto dve zložky vytvárajú úplne ľahučké olejovité sérum, ktoré sa takmer okamžite vpije. Ak nemáte radi oleje na pleti, toto vám vadiť nebude, lebo to skoro ani nie je olej, naozaj je super ľahký a vôbec ho na pleti necítite. Nemá žiadnu vôňu, respektíve skôr tak jemne železito smrdká, ako zvykne vitamín C smrdieť, čo je super, lebo často nájdete v sérach s vitamínom C parfumáciu a konkrétne pomarančovú vôňu, lebo veď céčko musí voňať ako pomaranče a keď nie pomaranče tak mandarínky :D.

Toto sérum je vhodné pre všetky typy pleti, možno len ak máte super citlivú pleť, tak by som na to išla pomaly. Ideálne je pre pleť bez života, mdlú, s pigmentovými škvrnami, ale z vitamínu C budú profitovať všetky typy pleti, keďže ako super antioxidant ju pomáha chrániť. Podľa Pestle&Mortar ho máte používať ráno, čo je aj podľa mňa ideálny čas na vitamín C, ale pokojne ho môžete používať aj na noc. Čo sa týka vrstvenia, keďže je to olej, tak ide až po všetkých produktoch na báze vody, ako napríklad toner, hydratačné vodové sérum a na vrch môžete dať ešte krém. V prípade Pestle&Mortar produktov by bolo poradie takéto, NFC toner, Balance hmla, Pure Hyaluronic sérum, očný krém Recover, Vitamin C 2 Phase Serum a nakoniec Hydrate krém. Vitamin C 2 Phase Serum môžete používať každý deň. Čo sa týka kombinovania účinných látok, tak tu platí to, čo všeobecne pri vitamíne C, jedna účinná látka stačí, takže nekombinovať extra s ďalším vitamínom C, kyselinami a retinoidmi. Vitamín C je ideálny v kombinácii s kyselinou hyalurónovou. Viac o kombinovaní účinných látok tu. Na jedno použitie vám bohato stačí jedna pumpička, presne tak, ako hovorí návod.



Čo sa týka výsledku, tak úplne okamžite uvidíte lepšiu hydratáciu a zjemnenie pleti a dlhodobo, čo znamená minimálne 4 týždne, bude pleť jasnejšia, zjednotená a vyhladená a takisto pigmentové škvrny budú zmiernené. Mne sa v tehotenstve spravila našťastie len jedna malá na nose, lebo som sa snažila poctivo chrániť, viac tu, ale aj tá je už vďaka tomuto séru preč. Okrem toho vitamín C zlepšuje účinnosť ochranného faktora a chráni pleť pred voľnými radikálmi, čo je teraz v lete úplne ideálna účinná látka.

Obal je celkom špeciálny, sú to vlastne dve fľaštičky v jednom, ktorých obsah sa zmieša až pri dávkovaní. Pumpička funguje skvele a super je, že aj keď sú fľaštičky tmavé, aby céčko neoxidovalo, sú priehľadné, takže vidíte koľko vám ešte ostáva. Objem je 40 ml, čo je o 10 ml viac ako býva štandardné 30 ml sérum, preto aj tá o niečo vyššia cena. Skvelé je, že prerobili aj krabice, do ktorých balia produkty, takže sú plne recyklovateľné. Po otvorení treba Vitamin C 2 Phase Serum spotrebovať do 12 mesiacov.

Pre mňa je toto sérum úplne geniálne a konečne som našla to pravé dokonalé sérum s vitamínom C, odkedy ho mám,ä tak ho používam denne a už ho mám skoro minuté a rovno si idem otvoriť ďalšie balenie. Doteraz všetky céčka, čo som mala, boli také, že fajn, ale nie je to úplne ono a samozrejme, že až moja najobľúbenejšia značka dokázala vyrobiť vitamín C, ktorý je pre mňa úplne dokonalý. Ak hľadáte naozaj dobré céčko, tak toto určite odporúčam. Kúpite ho buď priamo na Pestle&Mortar, alebo aj na lookfantastic.com, feelunique.com a niche-beauty.com. Ak už budete kupovať, pozrite si aj ďalšie recenzie na ich produkty, lebo sú naozaj skvelé, nájdite ich tu. Ja už sa neviem dočkať ich ďalšieho produktu, s ktorými by mali prísť na jeseň.

Pestle&Mortar Vitamin C 2 Phase Serum v tejto recenzii bol PR darček.




#plet #PestleandMortar #serum #vitamin-C

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com