Oskia Micro Exfoliating Balm

26.01.2017 08:04


Že som obrovský fanúšik Oskie, ste si už asi všimli, Oskia Rennaisance Cleansing Gel je stály obyvateľ mojej kúpeľne. Najradšej by som preto vyskúšala všetky ich produkty, to sa veľmi nedá, tak idem aspoň postupne podľa môjho wishlistu. Micro Exfoliating Balm som celkom dlho ani veľmi nechcela vyskúšať. Nemám veľmi rada fyzické peelingy a vlastne som si ho preto nikdy ani poriadne nevšimla, takže ani nebol na mojom zozname vecí, ktoré chcem od Oskie vyskúšať. Potom raz tento zázrak zaradila Caroline Hirons do svojej Cult Beauty Box a vtedy som si poriadne pozrela, čo to je zač a rozhodla som sa, že ho predsa len asi vyskúšam. Na Oskia Micro Exfoliating Balm takmer nenájdete negatívnu recenziu, ja som teda nenašla a vyhral aj niekoľko beauty ocenení.

V prvom rade Micro Exfoliating Balm je naozaj balzam, fyzické peelingy majú často skôr krémovú alebo gélovú konzistenciu, ale táto textúra je naozaj hutná ako napríklad balzam na pery, napriek tomu sa však veľmi ľahko rozotiere. Exfoliačné čiastočky sú naozaj mikroskopické, voľným okom ich nevidíte a tiež ich ani veľmi necítite pri nanášaní na tvár. Vôňa je príjemná, aj keď nie taká návyková ako je pre mňa Emma Hardie Moringa Cleansing Balm, skôr vonia ako príjemné luxusné mydlo, čisto a nevtieravo. A čo sú tie zázračná ingrediencie? Na fotke nižšie je zoznam zo škatuľky, ktorý je poriadne dlhý, ale tie kľúčové ingrediencie sú:

  • Mikro kremeň and čisté MSM granule jemne odstraňujú odmureté bunky a uvoľnujú póry, rozpúšťajú sa pri kontakte s vodou.

  • Špeciálny bio komplex zinku a glycínu čistí pleť, podporuje hojenie, upokojuje podráždenie a redukuje začervenanie.

  • Probiotické Oligosacharidy zabraňujú rastu škodlivých baktérií a tým chránia pleť.

  • Vitamín A zo šípkového oleja omladzuje povzbudením bunkových procesov a tvorbou kolagénu.

  • Triglyceridy a Fytosteroly (z bambuckého masla, mandľového a sezamového oleja) rekonštrujú lipidovú medzibunečnú hmotu pleti a zabezpečujú hydratáciu pleti.

  • Omega-3 & 6 (z šípkového oleja a olej z Kukui orechov) zabezpečujú obsah lipidov v pleti, zvyšujú hydratáciu a navracajú pleti jemnosť a elasticitu.


  • Síce stále dávam prednosť kyseline glykolovej a jemnému chcemickému peelingu, ale rada si doprajem občasný reštart pleti pomocou Oskia Micro Exfoliating Balm, pretože je to nesmierne príjemné a na rozdiel od chemického peelingu efekt vidím a cítim hneď. Používam ho minimálne raz za týždeň, niekedy dvakrát. Bojím sa viac, lebo stále medzi to používam aj chcemický peeling, tak aby som sa nezošúchala až na kosť. Ale priznám sa, že niekedy mám chuť ho použiť aj častejšie, lebo ten výsledok je fantastický a nesmierne príjemný. Okrem toho, že jemne odstárni odumreté bunky, tak pleť ostane skutočne vyživená, hydratovaná, jemná, rozžiarená, na pocit veľmi príjemná a neuveriteľne hladká a pružná na dotyk. Skutočne zázračný produkt. Vôbec pleť nevysušuje ani nedráždi. Nikdy som po použití nemala pleť začervenanú, aj keď som masírovala naozaj dlho. Stačí veľmi malé množstvo, v balení je aj šikovná naberačka, ktorou ľahko naberiete správne množstvo. Naniesť na vlhkú tvár, vmasírovať krúživými pohybmi a potom pridať trochu vody, ktorá rozpustí exfoliačné granulky a vznikne jemné mlieko, ktoré stačí zmyť. Skvelé je, že samotnú exfoliačnú časť si môžete spraviť tak intezívnu, ako potrebujete, zavísí len od toho ako dlho masírujete, respektíve kedy a koľko pridáte vody. Takže to može byť veľmi jemný a vyživujúci peeling, alebo aj celko silný a intezívny, stále však aj vyživujúci.

    Oskia Micro Exfoliating Balm je skvelá alternatíva, ak sa nestotožňujete s kyselinami, alebo vám vadia príliš hrubé fyzické peelingy. Je vhodný absolútne pre všetky typy pleti, moja suchá ho miluje. Bez pochyby je to veľmi luxusný produkt a tomu zodpovedá aj cena. Úprimne aj mne sa zdalo niečo cez 50 Eur veľa za produkt, ktorým si trochu pošúchate tvár a zmyjete ho, ale na jedno použitie vám stačí naozaj malé množstvo, takže Micro Exfoliating Balm vám vydrží naozaj dlho a ten výsledok je naozaj fantastický. Kúpite na beautybay.com, kde ho majú lacnejší niečo málo pod 50 Eur, alebo cultbeauty.co.uk.



    #plet #Oskia #exfoliacia

    Môže vás zaujať

    Môj obchod

    Nakupovanie

    YOUTUBE

    @katka

    KONTAKT

    zrkadielko.sk@gmail.com