Onest Vitamin C Face Serum

03.10.2022 08:00


Teraz to zase bude o vitamíne C a budúci týždeň asi očných krémoch :D. Dnes tu teda mám pre vás recenziu na najnovší produkt od Onest, čo je česká značka, sérum s vitamínom C. Keďže céčko milujem a niektoré Onest produkty sú naozaj top, tak som bola celkom zvedavá.



Onest je prírodná kozmetika a to sa odráža v zložení produktov aj v ich komunikácii, v zložení je to super, v komunikácii je to škoda a podľa mňa trochu kontraproduktívne. Hlavná ingrediencia tohto séra je samozrejme vitamín C vo forme 3-O-Ethyl Ascorbic Acid, čo je stabilnejšia forma vitamínu C, v koncentrácii 10%, čo je taká fajn akurát. Čo sa mi nepáči je, že uvádzajú, že je to čistý prírodný vitamín C, za prvé je to derivát, nie ascobic acid, čo je vitamín C, za druhé, čo to znamená čistý? Že tam nie je špina, alebo čo? A iné značky ho majú akože čo? Špinavý? Úprimne začínam byť na takúto komunikáciu alergická, lebo podprahovo útočí na náš strach a démonizuje ingrediencie a produkty, ktoré sú bezpečné a účinné. A k tej prírodnosti, je nejaký iný ako prírodný vitamín C a keď už sme pritom, ani tento do tých fľaštičiek nevytlačili priamo z pomaranča, to by bol inak dosť prúser :D Ale inak fajn forma vitamínu C, menej dráždivá a stabilná, len si odmyslite to čistý a tak ;)



Vitamín C je v tomto sére veľmi príjemne doplnený o výťažok zo stromu vrcholiak arjuna, ktorý dodáva pleti pevnosť a pružnosť, mal by tiež zmierňovať opuchy a tmavé kruhy. Ďalej je tam komplex mikrorias, ktorý rozjasňuje pleť a hydratuje. Potom je tam ešte skvalán a fermentované probiotiká. Celkovo je to veľmi príjemné zloženie, ktoré pleť vyživuje, hydratuje, zmierňuje pigmetové škvrny, rozjasňuje ju a pomáha s kožnou bariérov, v podstate sa veľmi komplexne stará o pleť a už ho stačí doplniť len dobrým krémom.



Konzistenciou je to taký gélo krémik, celkom ľahký a dobre sa vpije. Vôňa je taká nijaká, trochu tam cítim niektoré ingrediencie, ale to skôr taká čistá vôňa kozmetiky, nič voňavé. Toto sérum je vhodné pre všetky typy pleti a malo by byť v pohode aj pre citlivú pleť, alebo pleť, ktorá nemá rada kyselinu askorbovú, keďže je celkom jemné a je tam derivát vitamínu C. Použitie je jednoduché, naniesť na vyčistenú pleť, ja pod neho zvyknem dávať niečo s kyselinou hyalurónovou, toner, esencia alebo sérum. Na vrch potom môžete dať olej, to sa mne zdá veľa, väčšinou už dávam len krém, ale dá sa pekne vrstviť a nežmolkuje. Používať ho môžete ráno aj večer. Nekombinovala by som ho s kyselinami a retinoidmi.



Obal je sklenený a má pumpičku, ktorá je však úplne na prd, akože strieka kade teda, kde sa jej zachce, takže sérum už skončilo na zemi, v umývadle a aj na stene. Toto ste mi písali viacerí pod nedávnym YouTube video, takže to nie je chyba jednej fľašky. Je to celkom škoda, lebo to dosť kazí dojem, ale verím, že to napravia. Objem je 30 ml a treba ho spotrebovať do 12 mesiacov od otvorenie. Sérum je inak celkom stabilné, vôbec nezmenilo farbu.

Môj celkový dojem je taký, že ok. Nie je to zlé sérum, dobré zloženie, príjemné na pleti, funguje, skvelá cena cca 35 Eur v porovnaní s podobne účinnými sérami, ale má pár chybičiek a hlavne sú séra s vitamínom C, ktoré mi vyhovujú viac. Ale, ak chcete prírodnú, lokálnu kozmetiku, tak je to veľmi dobrá voľba. Onest Vitamin C Face Serum kúpite priamo na onest.cz.




#plet #serum #vitamin-C #Onest

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com