Omorovicza Balancing Moisturiser

09.05.2019 08:00


Od Omorovicza som doteraz vyskúšala pár produktov a niekoľko vzoriek a odhliadnuc od premrštenej ceny, musím povedať, že všetky boli super, alebo aspoň fajn. Takže, keď som asi pred rokom z Lookfantastic Beauty Boxu vytiahla hydratačný krém od nich, síce nie v plnom 50 ml, ale dosť veľkom 30 ml balení, tak som sa veľmi potešila. Potom, keď som si prečítala, čo presne je to za produkt, tak ma to nadšenie trochu prešlo, lebo nie je úplne ideálny pre môj typ pleti, ale povedala som si, že vyskúšam a uvidím, keď je to od Omorovicza úplne zlé to byť nemôže.



Základom všetkých Omorovicza produktov je maďarská minerálna voda bohatá na minerály. Omorovicza má totiž nejaký super patent na to, ako ju dostať do pleti, teda hlavne tie minerály, ktoré pomáhajú pleti sa hojiť a regenerovať. Potom sú v tomto kréme také tradičné hydratačné a zvláčňujúce zložky ako glycerín, skvalán a marhuľový olej. Ďalej obsahuje jablčný pektín, čo je polysacharid, ktorý kúpite aj vo forme výživového doplnku. Na náš organizmus má množstvo priaznivých účinkov, znižuje napríklad cholesterol, pomáha zlepšiť črevnú mikroflóru a trávenie a ešte niekoľko ďalších. Je bohatý na vitamíny A a C, takže je veľmi prospešný aj pre pleť, okrem dodania takýchto skvelých živín, dokáže pleť dlhodobo a intenzívne hydratovať.

Balancing Moisturiser tiež ešte obsahuje extrakty z exotického ovocia, konkrétne manga a Acerola, čo je barbadoská čerešňa bohatá na vitamín C, mombina žltého a tiež sú tam výťažky zo slivky. Tieto extrakty majú pleť rozjasňovať a sťahovať póry. A potom je tam niečo, čo som nie úplne pochopila, mal by tam byť totiž rubínový kryštál, ktorý by mal minimalizovať jemné vrásky a nedokonalosti, ale mne nejak nejde do hlavy, že ako tam ten kryštál dostali a nejak som ho ani nedokázala v zložení identifikovať, ale tak snáď tam je. To zloženie je inak celkom zaujímavé a nie je to len taký jednoduchý hydratačný krém, ktorý by mal hydratovať a koniec, mal by toho dokázať oveľa viac.



Konzistenciou je to veľmi ľahučký gél krém, ideálny, ak nemáte radi mastné a ťažké krémy. Vôbec nie je na pleti lesklý, skôr až taký matný, takže je skvelých pre všetkých, ktorý neustále bojujú s leskom. Skvele sa vpije a na pleti je veľmi príjemný. Vonia celkom intenzívne po levanduli, aj keď to relatívne rýchlo vyprchá. Zo zloženia si nie som istá, či je tam esenciálny olej, alebo proste umelá parfumácia, je tam napísaná parfumácia, takže, ak máte pleť citlivú na parfumované produkty, toto určite nie je pre vás.

Používanie je úplne normálne, ako s každým iným krémom, potrebné množstvo naniesť a rozotrieť po tvári ako posledný krok starostlivosti o pleť. Pleť je po nanesení chránená a hydratovaná po celý deň, ale zároveň ho vôbec na pleti necítite, pretože sa okamžite vpije, naozaj je super ľahký. Balancing Moisturiser robí to, čo sľubuje, hydratuje, vyživuje, vyhládza a rozjasňuje, ale bolo by blbé, keby to za tie peniaze nedokázal splniť. Sľubuje aj, že pomáha na vyrážky, to sa mi nepodarilo overiť, ale myslím, že na problematickú pleť by mohol byť fajn, keď si odmyslím tú parfumáciu. Skvelý je inak pod make-up, úplne, že ideálny krém pod make-up.



Obal je ako všetky Omorovicza obaly veľmi luxusný a elegantný. Je to sklo s veľmi dobrou pumpičkou. Čo však nie úplne chápem je, prečo mi poodpadávalo to strieborné gravírovanie, pretože tento krém bol len v šuflíku a necestovala som s ním, pri takom drahom produkte by som čakala dlhšiu výdrž. Aj keď možno raz som s ním cestovala, len som na to zabudla, ale aj tak by sa nemusel takto oplieskať. Po otvorení treba tento krém spotrebovať do 9 mesiacov a je to vegánsky produkt.

Tento krém je ideálny pre zmiešanú alebo mastnú pleť, ktorej poskytne hydratáciu a zvláčnenie, ale zároveň ju zmatní a nezaťaží. Je dostačujúci aj pre suchú, alebo normálnu pleť, pokiaľ hľadáte niečo ľahšie a hlavne, ak ho skombinujete so správny sérom prípadne pleťovým olejom. Ideálny však pre suchú pleť nie je, preto som ho ani veľa neminula a v prípade, že máte takúto pleť popozerala by som sa po niečom inom.

Omorovicza Balancing Moisturiser je príjemný ľahký gélom krém, skvelý, ak máte mastnú, alebo zmiešanú pleť a hľadáte niečo super ľahké. Je však pomerne drahý, ako všetky Omorovicza produkty, takže by som ho zvažovala len, ak si chcete dopriať niečo luxusné a práve potrebujete krém, ďalšia možnosť je počkať si na nejaké zľavy. Omorovicza Balancing Moisturiser kúpite napríklad na Lookfantastic.com, niche-beauty.com, feelunique.com, alebo ja na cultbeauty.co.uk.






#plet #hydratacny-krem #Omorovicza #hydratacia

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com