Olival Profesionálne Séra

09.01.2020 08:00


Olival je chorvátska prírodná kozmetika, ktorú zoženiete už aj na Slovensku. Minulý rok na jar sa mi ozvali, či by som niečo nechcela vyskúšať, čo som samozrejme chcela a potom mi poslali aj ich novinky v podobe troch sér z rady, ktorú volajú profesionálna. Majú tri séra, peptidové sérum P, vitamínové sérum C a vitamínové sérum R² a ja som teda posledného pol roka postupne testovala všetky.



Ako po prvom som siahla po vitamínov sére C, keďže céčko na pleť milujem a v lete je úplne ideálne podľa mňa, aj ako prevencia pigmentových škvŕn a celkovo ochrana pred slnečným žiarením, pretože pomáha zvyšovať účinnosť SPF. Toto sérum má ľahkú vodovitú konzistenciu, jemnú sladkú vôňu, ale nie je tam parfumácia. Na pleti je veľmi príjemné a ľahko sa vstrebá. Tým, že je také ľahké sa skvele vrství a nanáša sa v úplne prvých vrstvách po vyčistení pleti a nasledujú oleje a krémy. Toto sérum má pleť chrániť pomocou antioxidantov a tiež podporovať tvorbu kolagénu.



Obsahuje 10% ester vitamínu C, konkrétne Sodium Ascorbyl Phosphate, ktorý má presne stanovené pH 6,4. Úprimne ja v týchto veciach okolo pH vždy dôverujem značkám, že asi vedia, čo robia. Konkrétne tento vitamín C by mal byť stabilný a nedráždivý. Vitamín C pleť nielen chráni ako antioxidant, ale aj pomáha zmiernovať pigmentové škvrny, celkovo pleť zpevňovat, vyhládzať vrásky a hlavne ju rozjasňovať a zjednocovať tón. Okrem céčka je v tomto sére aj kyselina hyalurónová, takže je aj fajn hydratačné, hydratačne a zároveň upokojujúco pôsobí aj aloe vera. A nakoniec je tam MSM, minerál, ktorý je pre ľudské telo veľmi dôležitý a veľmi pomáha aj pleti.



Mne osobne sa to zloženie veľmi páči a toto je jedno z najlepších sér s vitamínom C, čo som vyskúšala. Vhodné je pre všetky typy pleti, môžete ho používať ráno aj večer, dobre sa vrství a kombinuje, samozrejme s klasickými výnimkami, ktoré nájdete vysvetlené v tomto videu.



Druhé sérum je peptidové sérum P, ktoré má zmierňovať vrásky a podporovať tvorbu kolagénu. Tiež je veľmi ľahké a vodovité, ale asi o kúsoček viac gélovité ako to s vitamínom C. Vonia tak nijak čisto kozmeticky, zase žiadna parfumácia. Rovnako sa teda nanáša v úplne prvých vrstvách na čistú pleť a potom nasledujú oleje a krémy. Nikdy mi nežmolkovalo a skvele sa vstrebáva.

Sérum P teda obsahuje peptidy, ktoré majú pleť spevňovať a vyhládzať vrásky, konkrétne sú to patentované látky Matrixyl 3000 a Matrixyl synthe 6. Okrem peptidov obsahuje tiež hydratačné zložky ako kyselinu hyalurónovú, aloe vera a glycerín.



Toto sérum je fajn, aj keď teda na výsledok si musíte v prípade peptidov trošku počkať, ale okrem toho aj pekne hydratuje a je na pleti príjemné. Určené je skôr pre zrelšiu pleť, alebo teda pleť s prvými vráskami, napríklad po 30tke, inak je vhodné pre všetky typy pleti a môžete ho takisto používať ráno aj večer. Ja osobne nikdy pri peptidoch nevidím až taký wau efekt ako napríklad pri céčku, ale ono to závisí aj od toho koľko a akých máte vrások, moje pleť je však pri používaní tohto séra o niečo hladšia, teda vrásku sú miernejšie.



Posledné sérum je vitamínové sérum R², ktoré obsahuje zaujímavú kombináciu retinolu a antioxidantu. Má pomáhať s vráskami a podľa Olivalu aktivovať molekulu dlhovekosti v hlbších vrstvách pokožky. Retinol je vlastne vitamín A a je to jedna z mála látok, ktorá má naozaj veľmi podrobne dokázané anti-agingové účinky. Okrem toho, že zmierňuje vrásky, tiež pomáha s pigmentovými škvrnami, akné, jazvami, textúrou a pevnosťou pleti.

Toto sérum je taký ľahký gélo-krémik, takže sa nanáša napríklad až po tekutých sérach ako je napríklad to peptidové sérum P a po ňon nasledujú oleje a klasický krém. Vôňu má zase takú nijakú kozmetickú. Na pleti je príjemné a tiež sa dobre vstrebáva, takisto mi nikdy nežmolkovalo. Okrem retinolu obsahuje ešte účinný antioxidant resveratrol, ktorý pomáha pleť chrániť pred voľnými radikálmi. Tiež obsahuje hydratačné zložky ako kyselinu hyalurónovú, glycerín a aloe vera.



Vitamínové sérum R² je veľmi dobre a príjemne naformulovaný retinol, vôbec som z neho nemala nejaké podráždenie, šúpanie alebo začervenanie, takže je podľa vhodný aj v prípade, ak chcete s retinolom začať. Vhodný je takisto na všetky typy pleti, ale ako pri všetkých retinoloch je určený iba na používania na noc a samozrejme nezabúdajte na deň na ochranu pred slnkom, inak jeho používanie stráca význam.

Obaly sú v prípade tých tekutých sér tmavé sklenené fľaštičky s pipetkou, proste fajn klasika. Aj keď v prípade toho séra s vitamínom C sa mi stala taká haluz, nebude to nekvalitným obalom, ale bolo to celkom ironické, cestou z letnej dovolenky v Chorvátsku lietadlom, sa vnútri v tej fľaštičke ulomila pipetka a potom som to uz vedela len liať priamo z fľašky. Nie je mi úplne jasné, ako sa toto stane a čo s tým kufrom robili, ale stalo. Vitamínové sérum s retinolom je v plastovej tube s pumpičkou, tiež fajn, vzhľadom na inú konzistenciu a veľmi dobre sa dávkuje. Všetky séra majú na obale vytlačený dátum spotreby, čo je super. Inak sú zabalené v štýlových čierno bielych krabičkách, takže celkom pekné aj ako darček.

Ja som si tieto séra od Olival celkom obľúbila a veľmi rada som ich používala. Ak hľadáte kvalitnú, dobre naformulovanú kozmetiku za rozumnú cenu, tak sa podľa mňa stoja za vyskúšanie. Olival kúpite priamo na ich stránkach tu, teraz majú dokonca tieto séra v zľave.

Všetky séra v tomto článku som dostalo zadarmo priamo od Olival na testovanie.




#plet #Olival #serum #vitamin-C #hydratacne-serum #retinol #hydratacia #peptidy

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com