Oilixia Gummy Cleanser a Explorer Blend Oil

18.02.2020 08:00


Oilixia je veľmi zaujímavá značka, ktorú som objavila vďaka niche-beauty.com. Je to značka, ktorá je založená na najlepších prírodných ingredienciách, aké na svete existujú a vo svojich domovských krajinách sú známe a dávno používané. Oilixia založila Alexandra, ktorá roky pracovala v kozmetickom biznise a po 12 rokoch si povedala, že si založí vlastnú značku, ktorá bude robiť jednoduché, prírodné a multifunkčné produkty.



Oilixia je okrem toho certifikovaná cruelty free, vegánska, z trvalo udržateľných zdrojov a má recyklovateľné obaly. Mne sa na tejto značke na prvý pohľad páčilo fakt všetko, filozofia, obaly aj produkty. Dokonca sa mi podarilo tieto dva produkty, ktoré recenzujem vyhrať v giveaway, čo bola moja prvá výhra v živote, teda hneď po manželovi, všakže, ale toho som nevyhrala na Instagrame :D. Vyhrala som dva z ich troch produktov, čistiaci gél Australian Kakadu Plum Gummy Facial Cleanser a pleťový olej Explorer Blend Facial Oil.



Australian Kakadu Plum Gummy Facial Cleanser je čistiaci respektíve odličovací produkt, ktorý som naozaj veľmi chcela vyskúšať a veľmi som sa naňho tešila. Gummy sa volá preto, že sa ťahá ako taká žuvačka, normálne sa až lepí pokiaľ ho dáte na suchú pleť, je to celkom zaujímavá a haluzná konzistencia. Vlastne je to taký super hustý lepivý gél, ale keď pridáte vodu premení sa pekne na mlieko a ide ľahko zmyť vodou, vôbec nepotrebujete uteráčik.



Kakadu Plum Gummy Facial Cleanser vonia tak nijak, čisto prírodne, jediné, čo tam trochu jemne cítim je eukalyptus, ktorý je tam vo forme oleja. Kľúčová ingrediencia je extrakt z kakadu plum, čo je nejaký špeciálnu druh austrálskej slivky nesmierne bohatý na vitamín C, čo je skvelý antioxidant a tiež je skvelým zdrojom kyseliny fenolovej, ktorá pleť jemne exfoliuje a rozjasňuje. Ďalšie kľúčové ingrediencie sú super výživný makadamiový olej a antibakteriálny už spomínaný eukalyptus. Okrem toho v ňom nájdete cacay olej, marhuľový olej, mandľový olej, olivový olej, slnečnicový olej a tiež glycerín.



Používanie je vzhľadom na konzistenciu celkom haluzné, malé množstvo sa má naniesť na suchú pleť a asi 10 sekúnd masírovať a pritláčať a dvíhať prsty, keďže je to také lepivé, má to nejak pomôcť odsatiu nečistôt z pleti. Ja ho proste chvíľu na sucho masírujem, nejak som neprišla na chuť tomu odlepovaniu. Potom stačí pridať trochu vody a lepivý gél sa premení na mlieko, ktoré ešte môžete rozmasírovať a potom sa dá ľahko zmyť. Pleť ostane po použití čistá a vláčna, ale nie je stiahnutá ani vysušená.

Vhodný je na odličovanie aj čistenie pleti, odličuje naozaj dobre, len oči sú trochu problematické a použila by som extra odličovač očí. Takisto je vhodný na použitie ráno aj večer, vďaka čomu je celkom ideálny na cestovanie. Vhodný je pre všetky typy pleti. Obal je klasická praktická tuba, trochu ťažšie sa z nej vytláča, keďže je taký tuhší, ale nie to nič hrozné. Objem je 75 ml a treba ho spotrebovať do 6 mesiacov od otvorenia.

Druhý produkt, ktorý som vyskúšala je Explorer Blend Facial Oil, je to jeden z dvoch pleťových olejov, ktoré majú. Keď mám pravdu povedať, ja by som si vybrala ten druhý Amazonian Cacay Facial Oil, ale darovanému koňovi na zuby nepozeraj. Explorer Blend Facial Oil je zmes 21 super účinných olejov z celého sveta.



Hlavná hviezda je cacay olej, ktorý pochádza z amazonského pralesa a je to nesmierne bohatý zdroj vitamínu A, čo je vlastne retinol, len teda nečakajte úplne účinky ako s retinolom, ale pleť dokáže vyhládzať, rozjasňovať a spevňovať. Potom je tam ešte výťažok z paradajok, ktorý je bohatý na antioxidanty a má rozjasňujúce účinky. Ďalšie oleje, ktoré v ňom nájdete sú napríklad marhuľový, argánový, kaméliový, šípkový, jojobový a passion olej, čo je asi z passion fruit. Sú tam však aj esenciálne oleje ako levanduľa, neroli a bergamot, takže, ak máte extra citlivú pleť na esenciálne olej, toto nebude pre vás.

Konzistenciou je to skôr ľahký menej mastný olej, ktorý sa veľmi dobre vpije. Vonia trochu sladko a trochu levanduľovo, celkovo je to príjemná, nevtieravá a jemná vôňa. Používanie je jednoduché, pár kvapiek vmasírovať do pleti, treba sa riadiť bežnými pravidlami vrstvenia kozmetiky, viac tu. Vhodný je podľa mňa pre všetky typy pleti.



Obal je klasická sklenená nepriehľadná fľaštička s pipetkou, ale pekne farebná. Spotrebovať ho treba do 6 mesiacov od otvorenia. Ja sa musím priznať, že s takýmito mixovanými olejmi to mám tak, že buď sa hneď zamilujem, alebo si poviem, že hmm olej. Tento olej je naozaj skvelý podľa zloženia, v podstate nesmierne príjemný, ale nejak proste nie úplne pre mňa. Proste niekedy je to v kozmetike ako s láskou a toto proste nebola pre mňa láska na prvé použitie a už sa mi to nepodarilo prekonať, inak si myslím, že Explorer Blend Facial Oil je veľmi fajn.

Oilixia produkty sú skvelé, ak hľadáte jednoduchú, prírodnú, ale efektívnu kozmetiku, navyše používajú naozaj zaujímavé ingrediencie a celková filozofia značky je podľa mňa top. Ja som im síce neprepadla až tak veľmi, ako som očakávala, možno boli moje očakávania príliš vysoké, ale inak sú to podľa mňa fajn produkty, ktoré stoja za vyskúšanie. Oilixia produkty kúpite napríklad na niche-beauty.com.





#plet #Oilixia #cistiaci-gel #cistenie-pleti #prirodna-kozmetika #pletovy-olej

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com