Odacité Vital Glow Serum Concentrate

12.11.2019 08:00


Toto je ďalší malý, teda v tomto prípade super malý, poklad z minuloročného adventného kalendára. Odacité Vital Glow Serum Concentrate je niečo, čo by som si naozaj nikdy nekúpila sama, táto piďi fľaštička, ktorá má len 5 ml, stojí totiž cez 60 Eur. Popis síce znie fajn, malo by to byť super koncentrované sérum, ktoré pleť rozjasní a vyživí, ale tá cena...



Keď som to vytiahla z toho šuflíčku, vyzeralo to super, potom som pozrela cenu a hovorím si, že toto musí byť niečo super extra. Ale potom som pozrela zloženie a zistila som, že je to vlastne len olej zo semiačok mrkvy a vitamín E, nič viac a teda neznie to takto ako niečo super extra. Odacité síce tvrdí, že ten mrkvový olej z divokej mrkvy je z jednej špeciálne francúzskej dediny, kde ho vyrábajú rovnakým spôsobom posledných 200 rokov, ale ja si nie som istá, či toto ospravedlňuje tú cenu a či to robí naozaj taký rozdiel pri mrkvovom oleji.



Keď si totiž dáte vyhľadať mrkvový olej, tak vám ho nájde nespočetne veľa za oveľa nižšiu cenu. Ja pravda, že to netreba hneď odsudzovať, lebo 90% tých olejov, čo som našla, neboli zo semiačok, ale z koreňa a ešte k tomu riedené v olivovom alebo slnečnicovom oleji, čo sú úplne neporovnateľné produkty. Ale našla som aj čistý olej zo semiačok mrkvy a teda stál oveľa menej, čo bolo asi spôsobené tým, že nebol z jednej super špeciálnej francúzskej dediny. Akože, je to podľa mňa tak trochu bájka, ktorá má ospravedlňovať tú cenu, lebo až taký veľký rozdiel medzi tými olejmi nemôže byť, jedine, že by tam mali rádioaktívnu pôdu, alebo čo.



Ale poďme teda k samotným vzácnym 5 ml z francúzskej dediny s 200 ročnou receptúrou. Tento olej je skôr z tých menej mastnejších a na pleti je celkom príjemný. Stačí vám ho dve až tri kvapky, buď primiešať do vášho krému, či iného séra, alebo naniesť samostatne na navlhčenú pleť nejakou hmlou, aby sa dobre vpil. Má takú celkom zvláštnu vôňu, chvíľami mi vonia citrusovo, alebo potom tam prerazí mrkva uskladnená v pivnici, neviem, či poznáte takú tú vlhkú jemné potuchnutú vôňu mrkvy z klenbovej pivnice, tak tak nejak to smrdí/vonia. Nie je to nič strašné, ale nie je to ani moja najobľúbenejšia vôňa, je to skôr len také zvláštne.



Musím však povedať, že na pleti naozaj funguje, rozjasňuje ju a vyživuje. Tento olej je ideálny pre takú sinavú mestskú unavenú pleť, keďže je plný antioxidantov. Používať ho môžete ráno aj večer a vhodný je pre všetky typy pleti. Ja som si ho celkom obľúbila, pretože moja pleť s ním bola spokojná a fajn fungoval s inými produktmi, ale znova si ho určite nekúpim.

Keďže je to len 5 ml, tak je v takej mini fľaštičke s pipetkou z tmavého nepriehľadného skla, aby ostal čo najdlhšie čerstvý. Táto fľaštička má však aj nevýhodu, keďže je taká malá a pomerne hladká, tak mi pár krát padla. A raz, keď mi takto padla, nebola poriadne zavretá, čo pri tomto objeme a tejto cene bol celkom prúser, lebo asi tretina skončila na kachličkách. Akože takú drahú kúru tie kachličky v živote ešte nemali a snáď už nikdy mať nebudú. Ale teda ja som z toho veľmi šťastná nebola. Vital Glow Serum Concentrate treba po otvorení spotrebovať do 6 mesiacov.

Nemôžem povedať, že by Odacité Vital Glow Serum Concentrate bolo zlé, práve naopak, je to veľmi fajn olej, ale tá cena je proste uletená, keby to bolo 30 ml, tak nepoviem, ale 5 ml miniete ako nič, aj keď tým zrovna neumývate kachličky ako ja. Inak je to fajn produkt, ak chcete super výživný rozjasňujúci olej, tak mrkvový olej zo semienok je fajn, len by som sa asi pozrela po inej značke. Ak by ste predsa len chceli vyskúšať Odacité, tak ich kúpite napríklad na cultbeauty.co.uk.

PS: Z mrkvy na fotkách bola nakoniec polievka...




#plet #pletovy-olej #serum #Odacite #prirodna-kozmetika

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com