Noili Light Beauty Oil

11.12.2018 08:00


Noili je celkom nová slovenská prírodná kozmetika, teraz oslavujú jeden rok. Ja som ich prvýkrát zachytila niekedy na jar, tuším v nejakom časopise, ale keďže takéto veci sa nedajú tak ľahko objednať do Berlína, skôr, ako som sa dostala k objednaniu, mi z Noili veľmi láskavo poslali ich pleťové oleje na vyskúšanie.



Dohromady má Noili 5 produktov, pleťové oleje vo verzii Light, teda ľahký olej do teplých mesiacov roka a Rich, teda bohatý olej, určený skôr do chladnejšieho počasia, plus každý z týchto dvoch majú vo verzii pre suchú pleť a vo verzii pre normálnu až mastnú, takže niečo pre každého. A potom majú ešte špeciálne nočné pleťové sérum s vitamínom C, o tom bude tiež čoskoro recenzia, ale dnes to bude o Light Beauty Oil.



Najprv však niečo viac o Noili, čistejšiu a prírodnejšiu kozmetiku nájdete ťažko, žiadna parfumácia, len prírodné konzervanty, tomu samozrejme zodpovedá aj trvanlivosť, čisté prírodné ingrediencie, dokonale namiešané a vyvážené zloženie a to všetko v nádhernom luxusnom balení. Ako som už písala je to slovenská kozmetika, takže aj lokálna. No proste koncept je dokonalý, ale viac ako koncept je samozrejme dôležitý obsah a ten je skvelý. Noili oleje sú naozaj super.



Ja som teda mala Light olej a mala som obe verzie pre suchú pleť aj pre normálnu až mastnú pleť. Skúšala som obidva a veľký rozdiel som nevidela, tým netvrdím, že tam nie je, ale, ak je niečo hydratačné pre mastnú a zmiešanú pleť, tak to bude hydratačné aj pre suchú, ako je moja, možno nie dostatočne, ale v tomto prípade to bolo dostatočné. Takže po tom, čo som usúdila, že nevidím rozdiel, som sa rozhodla používať olej pre suchú pleť, teda určený pre mňa a druhý pre normálnu až mastnú pleť som dala kamoške s takouto pleťou a jej verdikt bol, že fajn. K tej verzii na suchú pleť odo mňa nižšie trochu viac ako fajn, ale fajn je aj ten :D.



A teda, čo je v ňom, že je fajn? Je to zmes niekoľkých olejov, na prvom mieste je jojobový olej, skvelý hydratačný olej, ktorý pleť aj upokojuje. Ďalší je marhuľový olej, ktorý je veľmi ľahký a tiež pleť hydratuje a upokojuje, zmierňuje začervenanie a obsahuje aj vitamín E. Makadamiový olej je super hydratačný, obsahuje lipidy a skvalén. Ďalší je samotný skvalán, čo je úžasný hydratačný a veľmi ľahký nemastný olej. Bodliakový olej obsahuje množstvo omega-6 mastných kyselín, je protizápalový a tým zlepšuje stav akné. Pupalkový olej je tiež silne protizápalový a upokojujúci, zase skvelý pre aknóznu pleť, ale aj super hydratačný. Potom je tam caprylic/capric triglyceride, čo je zjemňujúca zložka. Ďalší je rakytníkový olej a toto je super nadupaná ingrediencia plná vitamínov a antioxidantov, je protizápalový a urýchľuje hojenie. Potom je tam vitamín E, čo je skvelý antioxidant. A nakoniec slnečnicový olej, čo už je len taká výplň, ale je hydratačný a extrakt z rozmarínových listov, ktorý tu funguje ako konzervant. Prvá fotka nižšie je Light Oil pre suchú pleť.



Na prvý pohľad to vyzerá, že zloženie verzie pre normálnu až mastnú je totožné, ale nie je to tak. Sú tam malé rozdiely a rozdiely sú aj v koncetrácii jednotlivých olejov, čo zo zloženia úplne vyčítať neviete, viac o tom ako čítať zloženie tu. V tomto oleji je viac tých ľahších menej mastných olejov, ktoré sú viac prospešné pre mastnú a problematickú pleť a tým pádom je poradie trochu iné, ale inak sú v ňom rovnaké oleje, ako sú popisané vyššie. Ak by ste si o jednotlivých olejoch chceli počítať viac, tak Noili má na stránke aj skvelý slovníček s ingredienciami, tu.



Mne prišli obidva oleje super ľahké, vôbec nie mastné, veľmi príjemné na pleti, ale zároveň super hydratačné a výživné. Skvele a rýchlo sa vpijú, ľahšie to ide do vlhkej pleti, teda ak pod ne nastriekate nejakú pleťovú hmlu, ružovú vodu, alebo použijete nejaké hydratačné sérum na báze vody. Stačí vám pár kvapiek, 3 až 4, ktoré vtlačíte alebo vmasírujete do pleti, podľa toho, čo vám vyhovuje a čo už ste na pleť naniesli. Ja si zvyknem na noc, keď chcem intenzívnejšiu hydratáciu a poctivo si natriem krk aj dekolt naniesť asi polku pipetky. Ale, to množstvo naozaj závisí od vás a od stavu vašej pleti, každému bude vyhovovať inak.

Noili oleje môže kombinovať s čímkoľvek, sú naozaj nekonfliktné, takže pokojne pod ne môžete dať kyseliny, vitamín C aj retinol alebo retinoidy. Alebo, ich môžete používať samotné. Čo sa týka vrstvenia, je to olej, takže nanášať až po všetkých produktoch na báze vody, ako sú tonery, pleťové hmly a ľahké vodové séra, potom môžete naniesť ešte krém, ale nemusíte, ak vám stačí toto ako ochranná hydratačná vrstva.

To, že je to veľmi čistá a prírodná kozmetika, sa odzrkadľuje aj na vôni týchto olejov. Nie je tam žiadna parfumácia, takže voňajú len veľmi jemne po ingredienciách, ktoré obsahujú, to znamená, tak jemne olejovo. Je to taká čistá vôňa kozmetiky a mne je veľmi príjemná, ale teda nečakajte žiadnu levanduľu ani citrusy, čo býva častá vôňa prírodnej kozmetiky. Výsledok pri používaní Noili Light oleja je super hydratovaná pleť, to vidíte okamžite, ale pri dlhodobom používaní uvidíte zmenu v celkovej hydratácii pleti, nebude sa vám tak rýchlo vysušovať a bude jemnejšia a pružnejšia.

Nakoniec ešte niečo k obalom, krabičky sú neskutočne krásne, takže, ak hľadáte napríklad darček, tak toto ani baliť nemusíte, fakt nádherné krabičky. Samotné flaštičky sú tiež skvelé v tom, že sú super čierne a nepriehľadné, takže oleje nie sú vystavované slnečnému svetlu a tým pádom sú maximálne čerstvé, ale má to dva mínusy, vôbec nevidíte koľko vám ešte ostáva, aj keď sa to pokúsite podsvietiť, tak neuvidíte nič, čo je síce vlastne super, ale to, že sa olej minul bude celkom prekvapko. Druhá malá vada je, že sú celé lesklé a sklenené a preto trochu šmykľavé, teda hlavne, ak máte ruky od oleja, takže dávajte pozor, aby sa vám nerozbili. Inak pôsobia veľmi elegantne a pipetky sú skvelé. Dôležitý je ešte pri Noili olejoch dátum spotreby, keďže je to prírodná kozmetika s minimom konzervantov, mali by ste ich minúť do pol roka od otvorenia, viac o tom nájdete zase na ich stránke.

Ja som si Noili Light Beauty olej veľmi obľúbila, naozaj super príjemný dokonale hydratačný olej a keď dorazím aj ten druhý s vitamínom C, recenzia bude čoskoro, tak sa chystám na ten Rich olej, ktorý je výživnejší na zimu, zatiaľ našťastie v Berlíne nie je veľmi zima, ale v januári to asi príde. Určite ich oleje stoja za vyskúšanie, obzvlášť teraz v zime, nestoja veľa a vašej pleti veľmi pomôžu. Ak sa bojíte toho Rich, že bude príliš mastný, kľudne siahnite na zimu aj po tom Light.

Celkovo sa mi veľmi páči Noili koncept a prístup ku kozmetike a starostlivosti o pleť a ak pôjdu takto ďalej, tak sa máme na čo tešiť. Noili oleje kúpite priamo na noilibeauty.com, ale nájdete ich aj na viacerých slovenských a českých obchodoch s prírodnou kozmetikou, stačí pogoogliť.








#plet #pletovy-olej #serum #Noili #prirodna-kozmetika

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com