Niod MMHC2 Multi-Molecular Hyaluronic Complex

03.07.2018 08:00


Niod je drahšia, teda vlastne najdrahšia sestra The Ordinary, vlastne sú to dva protipóly, čo sa týka ceny, takže je som bola prirodzene zvedavá, aký je rozdiel v hydratačnom sére za 6,80 Eur a 45 Eur od tej istej firmy.

Niod MMHC2 je už druhá vylepšená generácia, preto tá dvojka na konci. Je to unikátne hydratačné sérum, ktoré kombinuje až 15 rôznych hyalurónových zlúčenín, hyalurónových prekurzorov a technológii na podporu kyseliny haylurónovej a systém na vstrebávanie tejto kyseliny s podporou peptidov. Proste mala by to byť super hydratačná šupa pre pleť s takmer okamžitý efektom, plus by toto sérum malo pomôcť lepšiemu vstrebávaniu ďalšej starostlivosti.



Čo je celkom výnimočne, že okrem klasický foriem kyseliny hyalurónovej, čo najčastejšie nájdete v ingredienciách ako sodium hyaluronate, čo je sodná soľ kyseliny hyalurónovej, tak MMHC2 obsahuje aj 1% priamej, alebo možno skôr čistej, kyseliny hyalurónovej. Niod má na rozdiel od Ordinary veľmi komplexné zloženia, ktoré sú výsledkom výskumov a najnovších poznatkov. Človek môžeš až nadobudnúť pocit, že vás Niod zavalí múdrymi chemickými názvami, ktorým nerozumiete, až uveríte, že je to naozaj super, preto sa pokusím zloženie nižšie podrobne vysvetliť, ale nie všetkému rozumiem a nie všetko dokážem preložiť a tiež sa to veľmi nedá ani zjednodušiť, ale teda zloženie MMHC2 ďalej zahŕňa nasledovné hydratačné látky:

Priamu formu kyseliny hyalurónovej (MMHC2)
to je to je 1% spomínané vyššie, veľmi zriedkavá aktívna forma v kozmetike poskytuje podporu pleti pre regeneráciu a zdravo vyzerajúcu pleť so zlepšenou elasticitou

Enzyme-Reacted Glucosamine Amide HA Pre-Cursor - toto neviem preložiť, ale ak to správne chápem poskytuje to rýchlu reakciu a je to vysoko komplexná zlúčenina získaná cez zelený chemický proces, teda žiadna hnusná chémia, ako sa niekedy hovorí.

Bio-kvasinkový HA pre-kurzor - obsahuje oligoméry acetylovaných glukurónových kyselín pochádzajúcich z biofermentácie, popravde preložiť translator, ale toto je látka, ktorá by mala pomáhať ďalším látkam vďaka reakciám zlepšovať hydratáciu pleti.

Novel HA Pre-Cursor Peptide Complex - prvý komplex peptidov, ktorý je pro-decorin a pro-lumican, opäť to mám problém preložiť, ale peptidy sú dobré a vo všeobecnosti pomáhajú zlepšovať elasticitu pleti a vypínať ju.

Marine Hyaluronic Complex of Exopolysaccharides (MMHC2) - získaný fermentáciou morských baktérií Pseudoaltermonas sp, myslím, že to je rovnaká, alebo veľmi podobná zložka ako je použitá v Marine Hyaluronic od The Ordinary, teda látka morského pôvodu, ktorá pomáha s hydratáciou pleti.

Tamarind-Derived Hyaluronic Complex - odvodený z tamaríndu, čo je áziská rastlina, teda je rastlinného pôvodu, veľmi podobný telu vlastnej kyseline hyalurónovej, ako všetko v tomto zozname poskytuje hydratáciu.

Mushroom-Derived Hyaluronic Complex - odovodený z húb, zase veľmi podobný telu vlastnej kyseline hyalutónovej, poskytuje o 400% viac hydratácie na povrchu ako samotná kyselina hyalurónová.

Hyaluronic Acid Crosspolymer - špeciálna forma kyseliny hyalurónovej, ktorá pomáha udržiavať vhlkosť v pleti kontinuálnym používaním.

Very-Low-Molecular-Weight Hyaluronic Complex - komplex kyseliny hyalurónovej s veľmi malými molekulami, Niod tvrdí, že takmer s nemožne(impossible) malými molekulami, pre dlhotrvajúcu hyddratáciu, ktorá sa zlepšuje dlhším používaním.

Hydrolyzed (Low-Molecular-Weight) Hyaluronic Complex - hydrolyzovaný komplex kyseliny hyalurónovej, zase poskytuje hydratáciu .

Mid-Molecular-Weight Hyaluronic Complex - stredne veľké molekuly, ktoré poskytujú krátkodobú hydratáciu.

Fermentation-Derived (High-Molecular-Weight) Hyaluronic Acid - veľké molekuly získané fermentáciou, hydratujú hlavne na povrchu a zabraňujú strate vlhkosti.

Hyaluronic Acid Butyrate - jedinečný anfipatický komplex z reakcie kyseliny maslovej a hyaluronanu, znamená to, že zároveň vodu priťahuje aj odpudzuje, pomáha pri podpore epidermických bariér a teda zlepšeniu hydratácie pleti.

Hyaluronic Support System of Adaptogenic Water-Starved Clary Sage Flavonoids, Phenylethanoid Glycosides from Narrow Leaf Plantain and Dermal Amino Acids (MMHC2) - hahaha, no toto už naozaj vyzerá ako nejaký chemický vtip, ktorý nikto nechemicky postihnutý nepochopí, nejak to súvisí so šalviou a má to pomáhať zlepšiť ochrannú bariéru pleti pred únikom vlhkosti.

Čiže by sa to dalo zhrnúť pod je tam toho naozaj veľa, sú to rôzne molekulu s rôznou veľkosťou a vlastnosťami, ktoré majú pleti poskytovať hydratáciu v rôznych vrstvách pleti, takže by vaša pleť mala dostať naozaj komplexnú a hĺbkovú hydratáciu. A už viete prečo to stojí 45 Eur.



Niod MMHC2 je super tekuté, takmer ako voda, takže sa lepšie nanáša skôr vtláčaním ako rozotieraním. Balenie je celkom klasické pre Deciem, sklenená flaštička s pipetkou, z ktorej sa celkom dobre naberá, ale preto, že je tekuté si ho musíte naliať do dlane, nejdete to na prsty, inak vám pretečie. Inak aj na to balení sa odráža tá cena, krabička je oveľa krajšia,je to taká rakvička zásuvková, veľmi cool.

Toto hydratačné sérum je vhodné na používanie na deň aj noc, je to skvelý hydratačný základ, ktorý môžete kombinovať s hocičím. Tým, že je naozaj tekuté a ľahké, tak ho na pleti takmer necítite a dá sa kombinovať a vrstviť naozaj akokoľvek. Jediné, čo musíte dodržať, keďže je na báze vody, že musí ísť pred všetkými ťažšími konzistenciami, teda olejmi, gélmi a krémami. Ale môžete ho pokojne kombinovať s retinolom, retinoidom, vitamínom C, aj AHA a BHA kyselinami.



Niod MMHC2 je skvelé hydratačné sérum, ktoré ide naozaj hlboko, keďže je také tekuté a na pleti ho vôbec necítite. Ja osobne však stále dávam prednosť Pure Hyaluronic Serum od Pestle&Mortar. Aj keď je toto od Niod výborné, moja pleť je skvele hydratovaná a v pohode, pri tom od Pestle&Mortar mám lepší pocit, radšej ho používam, jednoducho mi viac vyhovuje. Cena je veľmi podobná, takže MMHC2 si asi v budúcnosti tak skoro znovu nekúpim, ale to je len moja osobná preferencia, inak si myslím, že je to skvelé ľahké hydratačné sérum, ktoré sa super kombinuje.

Niod MMHC2 kúpite napríklad na beautybay.com, alebo niod.com, cultbeauty.com. Celkom dobré je, že majú aj malé 15 ml, ktoré síce vychádza drahšie na ml ako klasické 30 ml, ale celkom dobrá možnosť ako ho vyskúšať.



#plet #serum #kyselina-hyaluronova #hydratacia #hydratacne-serum

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com