Moje skúsenosti s chemickým peelingom

30.07.2016 08:00


Chemický peeling som objavila pred dvoma rokmi, dovtedy som používaja len peelingy, čo majú v sebe také tie malé čiastočky, ktoré fyzicky šúchaním odstraňujú odumreté bunky, čo pre moju citlivú pleť nie je vôbec ideálne. Takže som vlastne peeling takmer vôbec nepoužívala. Prvý chemický peeling, ktorý som vyskúšala boli napustené tampóny od First Aid Beauty. Aj keď výsledok pri takýchto tampónoch nie je okamžitý ani dych berúci, celkom sa mi to zapáčilo, pretože nakoniec som videla pozitívny efekt. Po tomto úspechu som sa odhodlala vyskúšať ďalšie produkty a už si neviem bez chemického peelingu predstaviť život, moja tvár asi tiež nie.

Chemický peeling veľmi jemne a efektívne odstráni odumreté bunky a napomáha obnove pleti. Skvelý je ak máte pocit, že vaša pleť je bez života a potrebuje nakopnúť, obnoviť a rozjasniť. Pomáha tiež problémovej pleti so sklonom k akné a je to výborný pomocník pri odstraňovaní a zmiernovaní jaziev. Tiež pomáha pri hyperpigmetácii a pigmetových škvrnách. Pri chemickom peelingu si však treba dávať pozor a používať ochranný faktor, inak namiesto odstraňovanie pigmentových škvŕn skončíte s novými. A ako najlepšie začať s chemickým peelingom? Na začiatok je najlepší nejaký menej intenzívny produkt s nízkym obsahom kyselín, aby ste videli ako zareagujete. Nízky obsah kyselín majú zvyčajne napustené tampóny, skvelé sú tieto od Nip+Fab, ktoré kúpite aj v DM, ale robí ich aj množstvo iných značiek, napríklad aj spomínaná First Aid Beauty. Ja aktuálne používam Nip+Fab tampóny ráno, keď chcem na začitok dňa pleti dopriať exfoliáciu. Vďaka tomu, že ráno zľahka odstránim odumreté vrstvy kože, sa účinné látky z produktov, ktoré použijem, lepšie dostanú do pleti. Nip+Fab tampóny sú zároveň aj hydratačné, takže sú úplne perfektné na ráno.

Keď chcete niečo intezívnejšie celkom dobrá voľba je maska. Ja mám momentále REN Glycolactic Radiance Renewal Mask. Táto maska obsahuje zmes rôznych kyselín - glykolovej, mliečnej, citrónovej a vínnej. Ja ju používam, keď chcem nazaoj extra exfoliáciu a potrebujem ju rýchlo, maske stačí len 10 minút. REN Glycolactic Radiance Renewal Mask má gélovitú konzistenciu oranžovej farby, vonia ovocne po papáji. Na pleti vôbec neštípe a nikdy som po použití pleť ani nemala podráždenú. Obsahuje Omega 3 a 7 mastné kyseliny, ktoré pomáhajú pleť obnoviť, redukujú zápal a zabraňujú jazvám. Po tejto maske mám vždy jemnučkú rozžiarenú pleť. Nepoužívam ju často maximálne raz-dvakrát za mesiac.

Môj najobľúbenejší exfoliačný produkt je Alpha-H Liquid Gold. Liquid Gold som si tak obľúbila, že som ňanho namotala aj moju mamu, ktorá teda nejak extra do kozmetiky nie je, stačí jej micerálna voda a hydratačný krém. Liquid Gold je len trochu smradľavá vodička, ktorú nanieste na tampón a pretriete si ním tvár ako pri toniku. Môže sa používať samostatne, alebo v kombinácii so sérom alebo krémom. Ja ho používam vždy samostatne, väčšinou dvakrát do týždňa, ale niekedy používanie zintezívnim na každú druhú noc, keď mám pocit, že to potrebujem. Liquid Gold je to vlastne sérum určené na noc. Mňa pri nanášaní trochu štipká (mamu nie), ale je to len veľmi jemné. Toto funguje úplne zázračne, ráno sa zobudím s krásne rozžiarenou, sviežou a vyhladenou pleťou. Na beautybay.com majú teraz akciu 2 za 1, skvelá príležitosť vyskúšať Liquid Gold. Podobný produkt bude asi Glow Tonic od Pixi, ale ten nemám vyskúšaný.

Akú máte skúsenosť s chemickým peelingom vy? Máte nejaký produkt, ktorý by ste mi odporučili vyskúšať?



#plet #exfoliacia #peeling #aha #serum #pletova-maska #exfoliacna-maska #REN #Nip-Fab #Alpha-H

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com