Merumaya Gentle Exfoliating Toner

12.03.2019 08:00


Ďalší z produktov Merumaya, tentokrát jemný exfoliačný toner. Ich Treatment Toner s vitamínom C mi pred rokom doslova odpálil dekel, už mám doma druhé balenie. Je to naozaj skvelý hydratačný toner s vitamínom C, vďaka čomu má aj skvelé rozjasňujúce účinky a ešte k tomu má výbornú cenu. No a Gentle Exfoliating Toner je jeho skvelá exfoliačná dvojička.



Merumaya si naozaj dáva záležať na tom, aby jej produkty robili viacero vecí naraz a preto aj tento toner nielenže pleť jemne zbavuje odumretých buniek, ale ju hydratuje a upokojuje. Vďaka exfoliácii bude vaša pleť sviežejšia a rozjasnejšia, takisto sa budú ďalšie produkty ľahšie vstrebávať, kyseliny tiež zjednocujú tón pleť a zjemňujú jemné linky a vrásky, jemná exfoliácia odstráni nadbytočný maz a uvoľňuje póry. A nakoniec vďaka exfoliácii make-up lepšie drží, ľahšie sa rozotiera a nezgrcáva sa. Takýto toner je ideálny pre problematickú pleť, alebo mdlú a sinavú pleť, ale tiež zrelú pleť, ktorá chce urýchliť obnovu pleti, aby pôsobila mladšie a sviežejšie.

Kľúčové ingrediencie Gentle Exfoliating tonera sú:

Prírodné AHA kyseliny, to je tá exfoliačná zložka, ktorá rozpúšťa lepidlo, ktoré drží kožné bunky po kope a tým pomáha odstrániť vrchnú vrstvu kože, tým pádom na povrch vystúpi novšia koža, ktorá pôsobí sviežejšie a hladšie. AHA kyselina tiež veľmi pomáhajú suchej pleti odstraňovať tú šupinatú vrchnú vrstvu kože a skvelé sú tiež pre problematickú pleť na uvoľnenie a čistenie pórov. Konkrétne v tomto tomneri sú kyseliny citrónová, vínna a mliečna.

Kyselina Hyalurónová je úžasná hydratačná látka, ktorá na seba viaže vodu a tým pleť napumpuje hydratáciou a vypne ju.

Prírodný betaín reguluje množstvo vody v pleti, pleť nielen udržiava hydratovanú, ale ju aj zjemňuje a zlepšuje jej textúru.



Gentle Exfoliating Toner je vlastne len taká akokeby vodička, na ktorej na prvý pohľad nie je nič zaujímavé, ale dokáže celkom veľa. Používa sa klasicky, naniesť na tampón a pretrieť si tvár, vyhla by som sa okoliu očí, pretože je citlivé na kyseliny. Používa sa v úplne prvom kroku, hneď po odlíčení a vyčistení pleti. Tento toner môžete používať dvakrát denne, ráno aj večer, ja mám tendenciu kyseliny používať len na noc a to platí aj pre tento toner, ale občas ho použijem aj ráno, keďže je veľmi jemný. Na rozdiel od iných podobných tonerov ma nikdy neštípal, takže je naozaj super jemný.

Ako takmer všetky produkty od Merumaya aj tento toner obsahuje ich parfumáciu, ale je to veľmi jemná a rýchlo vyprchá, ak vám však vadí, alebo máte pleť citlivú na parfumácie, tak by som sa mu vyhla. Viac o tom, aká je to parfumácia a prečo tam je vo videu nižšie. Vhodný je pre všetky typy pleti, len naozaj super citlivá pleť by s týmto mohla mať problém, pretože má pravdepodobne všeobecne problém s kyselinami. Samozrejme, ako vždy pri používaní kyselín nezabúdajte na ochranu pred slnkom, aj v zime. Gentle Exfoliating Toner je v celkom šikovnej plastovej fľaške s takým tým vrchnákom, čo otvoríte stlačením. Objem je 128 ml a treba ho spotrebovať do 12 mesiacov od otvorenia.

Keďže sú v tomto toneri naozaj super jemné tie kyseliny, tak na výsledok si budete musieť trochu počkať, ale pri pravidelnom používaní vaša pleť bude rozjasnejšie, jemnejšia a so zjednoteným tónom. Tiež môže pomôcť s pigmentovými škvrnami a jazvyčkami po akné a takisto problematickej pleti s vyrážkami a upchatými pórmi. Efekt, ktorý však uvidíte skoro okamžite, je lepšie hydratovaná pleť, aj keď sa to nezdá, že by len taká obyčajná vodička mohla pomôcť, naozaj to pomáha zlepšiť celkovú hydratáciu pleti, hlavne, ak to skombinujete s ďalšími vhodnými produktmi ako napríklad Iconic Youth Serum od Merumaya, alebo Pure Hyaluronic Serum od Pestle&Mortar.

Merumaya Gentle Exfoliating Toner je skvelý jemný exfoliačný toner vhodný na každodenné použitie, takisto je to skvelá voľba, ak chcete začať s kyselina a chemickým peelingom. Merumaya produkty kúpite priamo na ich stránke merumaya.com, alebo na slovenskom e-shope natureal.sk.






#plet #toner #Merumaya #aha #exfoliacia

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com