Marc Jacobs Fineliner

21.02.2019 08:00


Táto gélová očná linka ma ako prvé upútala farbou, je to taký baklažánový odtieň, ktorý sa volá Blacquerberry a ja milujem všetko fialové na očné viečka a takéto baklažánové skoro až čierne odtiene sú celkom vzácne, obzvlášť vo forme ceruzky. A potom som ju skúsila na ruku a ólala, perfektne tenká gélová ceruzka v úžasnom odtieni to jednoducho potrebujem a tak išla so mnou domov.



Tento odtieň Blacquerberry je podľa mňa naozaj úžasný, lebo je to naozaj sýta baklažánová farba, alebo farba černíc, možno je predsa len ten názov výstižnejší ako ja, takmer až čierna, ale vlastne nie čierna, ktorá skvele vyťahuje zelenú z mojich dúhoviek. Určite to však nie je každého šálka kávy, ale na stránke majú na výber až 15 rôznych odtieňov, od čiernej, cez rôzne sivé a modré až po nude, ružové a snehovo biele, takže Marc Jacobs myslí na každého, pretože je to naozaj skvelý výber odtieňov. Akurát, že v tej Sephore, kde som bola ja, ich mali oveľa menej, menej ako polovicu, takže si nie som istá, čo sa dá dostaž ku všetkým.



Ďalšia vec, ktorá ma zaujala pri skúšaní a jeden z dôvodov, prečo som ju aj kúpila je, že je tenká a gélová. Veľmi podobnú ceruzku mám totiž od Hourglass a milujem ju, kupujem si ju stále dokola. Pri skúšaní v Sephore som mala pocit, že táto je rovnako tenká, alebo teda veľmi podobne tenká, lebo oproti iným ceruzkám je super tenká, ale nie je až taká tenká ako Hourglass. Fineliner má 2 mm a Hourglass má je 1,5 mm, aj keď by ste povedali, že pol milimetra nemôže robiť rozdiel a na ruke to tak aj vyzerá, tak na viečku je to obrovský rozdiel. S Hourglass ceruzkou dokážem spraviť super jemnú linku, aj táto Marc Jacobs je jemná, ale nie až tak jemná, proste to nie je úplne ono, ale skoro ono.




Konzistencia Fineliner je teda gélová, tieto gélové linky v ceruzke sú podľa mňa geniálny vynález. Na ruku ide úplne ľahúčko, na viečko nie až tak ľahúčko, hlavne, ak to teda porovnám zase s Hourglass ceruzkou, to je môja holy grail ceruzka, takže všetky linky porovnávam s touto. Neviem prečo Fineliner na viečku nechytá tak sýto ako na ruke, nie je to zlé, stále je to nadpriemerné, ale po tom, čo som ju vyskúšala na ruke, boli proste moje očakávania vyššie. Možno je to kožou na viečku, alebo to farbou, lebo ten pigment je o niečo málo sýtejší a trochu menej chytá na viečku. Tiež to môže byť aj uhlom v akom držím ceruzku pri viečku a ako ju nanášam na ruku, to môže celkom robiť rozdiel, ale ja si proste neviem držať ceruzku kolmo k oku, takže je to trochu iné, ako som čakala, ale nie zlé.



Výdrž je inak skvelá, naozaj drží ako pribitá, celý deň. Ak by se ju chceli trochu rozmazať, tak keď sa poponáhľate, tak ide aj to, ja to využívam pri spodnej linke, ale naozaj nemáte veľa času, potom s ňou už bez odličovača nepohnete. Skúšala som ju aj na vnútornú spodnú linku, ale vyzerala som ako chorý škrečok, takže vám nepoviem, či to drží, išlo to tam naniesť, to mám odskúšané, ale táto farba na vnútornej linke nevyzerá veľmi dobre, možno iná, biela alebo čierna, ale nič do červena.




Nakoniec porovnanie s tým mojím svätým grálom od Hourglass, lebo je proste naj. Ako som písala vyššie ten rozdiel pol militra je proste vidno. S Fineliner urobíte aj relatívne hrubú linku, keď ju správne nakloníte, s Hourglass sa to takmer nedá, naozaj je super tenká. Ale zase, čo sa týka farieb tieto Marc Jacobs ceruzky majú oveľa lepší výber a táto Blacquerberry farba je pre mňa top. Hourglass sa však nedá veľmi rozmazať narozdiel od Marc Jacobs, oveľa rýchlejšie zaschne, ale obidve majú skvelú výdrž. Najväčší rozdiel vidím v tom, že s Hourglass ceruzkou sa mi linka vždy vydarí, s Fineliner od Marc Jacobs mi to občas nevyjde k mojej úplne spokojnosti a trochu viac sa narobím, ale to môže byť aj otázka mojej šikovnosti.

Celkovo, stále milujem tú farbu, ale tá jemnosť toho kreslenia a hrúbka jednoducho neprekonala Hourglass ceruzky, ktoré sú stále moje najobľúbenjšie, keď už sa rozhodnem siahnuť po linke, aj preto nepoužívam túto ceruzku tak často a asi si ju znova ani nekúpim. Ale ak hľadáte niečo gélové, tenké, čo dlho vydrží, s dobrý výberom farieb, tak Fineliner od Marc Jacobs je fajn, ja však budem naďalej dúfať, že Hourglass vyrobí podobný odtieň. Bohužiaľ netuším, kde sa dá Marc Jacobs kúpiť online, ak viete napíšte do komentárov. Ja som Fineliner kúpila v Sephore v Berlíne, takže najistejšia cesta je asi nejaká Sephora, ak natrafíte.




#make-up #Marc-Jacobs #ocna-linka

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com