Ázijské masky na pery

14.11.2019 08:00


Dnes tu mám recenziu na niečo, čo bude čoraz viac užitočné, vzhľadom na čoraz nepríjemnejšie a chladnejšie počasie. Recenziu na dve masky na pery od ázijských značiek. Ak by ste chceli viac tipov, alebo neulietavate práve na ázijskej kozmetike, tak na konci článku je video o maskách a peelingoch na pery.



Prvá dnešná maska je Lip Sleeping Mask od Laneige, čo je celkom kultový produkt. Majú niekoľko príchutí a preto rôznofarebné obaly, tuším ich je dokopy 5. Ja som si vybrala ružovú berry príchuť, čo je príchuť lesného ovocia a v zásade je to taká ovocná žuvačka a tak nejak aj vonia. V balení je ešte aj taká naberačka, ktorej význam som veľmi nepochopila, okrem toho, že vyzerá chutne. Možno sa zíde, keď bude maska už len na spodu, lebo kelímok je celkom hlboký.



Konzistenciou je táto maska na pery niečo medzi gélkrémom a krémom, v zásade pôsobí relatívne ľahko a gélikovito, ale na perách vytvorí ochranný film, ktorý však nie je super mastný, ani extra lepivý. Zloženie je pomerne komplikované a dlhé a teda určite to nie je niečo super prírodné. Obsahuje však niečo, čo volajú Berry Mix Complex, čo je komplex bohatý na vitamín C a antioxidanty z vyživujúcej zmesi extraktov malín, jahôd, brusníc, bobulí goji a čučoriedok. Potom je tam zinok, káva a výťažok z quinoi, ktoré pomáhajú zabezpečiť ochranu antioxidantov a tiež regenerovať pery.

A nakoniec niečo, čo volajú Technologie Moisture Wrap, ktorá obsahuje minerálnu sieť beta-glukánu bohatú na hydratáciu, ktorá vraj vydrží na pleti 8 hodín a uzamyká v pleti účinné ingrediencie a minerálnu vodu. Zo zvláčňujúcich ingrediencií je tam bambucké maslo, murumuru maslo, veľmi podobné bambuckému a kandelilový vosk, čo alternatíva včelieho vosku. Sú tam však aj silikóny, parfumácia a asi aj farbivá.



Používanie je jednoduché, natriete na pery, aby to malo naozaj želaný efekt, tak na noc odporúčam fakt hrubú vrstvu, až budete mať pocit, že plytváte, vtedy funguje najlepšie a ráno sa zobudíte s hebkými, jemnými a hydratovanými perami. Mne sa zvyknú aj celkom zahojiť, ak sú popraskané a zapálené, samozrejme nie do extrémnej miery. Použiť sa dá aj ako balzam cez deň v tenšej vrstve, pery sa s ním pekne lesknú. Celkom môže pomôcť aj pred nanesením rúžu, aby lepšie držal a vydržal, ale pred samotným nanesením ju treba zotrieť.

Objem tejto masky je pomerne veľký 20 g, spotrebovať ju treba do 12 mesiacov od otvorenia. Celkovo je to fajn maska, ale zase nespadla som z nej na zadok. Výhoda je veľký objem, ale nájdete ju za rôzne ceny, podľa toho, kde hľadáte, normálne stojí okolo 15 Eur. Laneige Lip Sleeping Mask kúpite napríklad na českej Spehore.

Druhá maska je Aritaum Ginger Sugar Overnight Lip Mask, túto masku som našla, keď som googlila zoznamy top masiek, inak by som sa k nej nedopracovala, pretože Aritaum je myslím nejaký kórejský obchod s kozmetikou, ktorý má aj svoju radu. Ja som ju objavila na amazon.de a keďže naozaj vyskakovala vo veľa rebríčkoch naj masiek na pery, tak som neodolala.



Konzistencia Ginger Sugar Overnight Lip Mask je oveľa lepivejšia a voskovitejšia ako Laneige maska. Vlastne je to také lepidlo na pery, ktoré vytvorí nepriepustný film, pod ktorým sa pery môžu zregenerovať, aj keď to lepenie je také intenzívne, že sa mi pery lepia ešte aj ráno a celkom ťažko sa to aj zmýva.

Táto maska má jemnú citrusovú vôňu, zľahka sladkú, oveľa prirodzenejšiu ako maska od Laneige. Haluz, že tam necítim vôbec zázvor, ktorý by tam mal byť. Zloženie je celkom tvrdí oriešok, lebo všade je len v tých klikihákoch, ale našla som aspoň taký výcuc v angličtine. Ginger Sugar Overnight Lip Mask by mala obsahovať bambucké maslo, cukor, včelí vosk, murumuru maslo, to sú tie super zvláčňujúce ingrediencie. Nemala by tam byť umelá parfumácia ani farbivá, takže je to možno o niečo prírodnejší produkt ako Laneige maska. Nakoniec by tam mal byť olej zo zázvoru a pomaranča, ktorý by mať relaxačný účinok na telo a dušu, nech už to znamená čokoľvek a tiež mal by nabiť pokožku energiou.



Používanie je zase veľmi jednoduché, večer naniesť dostatočnú vrstvu na pery. Keďže je však táto maska fakt lepivá, tak som nemala veľmi chuť ju používať cez deň, ani v tenkej vrstve. Cez noc však pery pekne zahojí a vyživí, ale mala som pocit, že tá Laneige maska funguje o ždibec lepšie, možno to však bol len pocit. Aritaum Ginger Sugar Overnight Lip Mask má naozaj veľký objem, 25 g, takže vydrží dlho a kúpite ju za veľmi rozumnú cenu, pod 10 Eur. Spotrebovať ju treba do 12 mesiacov od otvorenia. Kúpite ju napríklad na nemeckom amazone.







#plet #maska-na-pery #balzam-na-pery #Laneige #Aritaum

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com