L’Oréal Smooth Sugars Cukrový Nourish Scrub

24.05.2018 08:00


Tieto Smooth Sugars ste mohli vidieť už asi všade, celkom úspešne sa im darí na sociálnych sieťach, dokonca prišli na Slovensko v rovnakom čase, ako sa objavili v drogériách v Nemecku, takže tu máme celkom posun, pri tých Pure Clay maskách im to trvalo pol roka. Keďže boli naozaj všade, tak som nakoniec bola celkom zvedavá, aké sú, napriek tomu, že keď som ich videla prvýkrát u anglických blogeriek, tam som si povedala, že toto radšej nie, to nemôže dopadnúť dobre. Našťastie som sa celkom mýlila. Zvedavá som bola aj preto, že som niekde videla prirovnania k Fresh Sugar Face Polish, ktorá je úžasná a keby existovala takáto lacná alternatíva, bolo by to super.



Takže som sa vybrala do DM, že ich aspoň omrknem, lenže nakoniec som jeden kúpila, ten výživný, pretože napriek tomu, že toto nie je až také lacné, tak tester nenájdete nikde, ak chcete vedieť, či je to naozaj dobré jednoducho si ho musíte kúpiť. Táto praktika sa mi prestáva páčiť čoraz viac, pri make-upe v drogérií od nás nikto nechce, aby sme hádali odtiene podľa obalov, tak prečo máme hádať pri starostlivosti o pleť, či je to dobré, alebo nie? Mne sa totiž najviac podarí nakúpiť produktov, ktoré sa mi nepáčia, alebo mi nevyhovujú v drogérii a to aj napriek tomu, že 90% vecí nakupujem na internete. To znamená, že väčšina tých nepodarených nákupov padne do tých 10% z drogérie. Je to aj preto, že pri nákupe na internete ľahko nájdem všetky informácie, ktoré potrebujem, sú tam recenzie, vysvetlené zloženie a môžem si k tomu vyhľadať, čo len chcem. Skúste stáť 10 minút len tak v DM pred regálom, hneď vám na krk dýcha SBSka a ešte je to aj nepohodlné hľadať informácie na mobile.



A pre tieto všetky dôvody jeden so mnou putoval domov, ten výživný Nourish Scrub. Doma som ho musela hneď rozbaliť a našťastie sa moje obavy nepotvrdili a cukor v tom peelingu je naozaj jemný, veľakrát je totiž cukor tak veľký a drsný v takýchto produktoch, že to si môžete rovno šúchať tvár drátenkou a výsledok bude rovnaký. Takže textúra je pri L’Oreál Smooth Sugars v poriadku. Dokonca by tam mali byť nejaké tri druhy cukru, čo si nie som úplne istá, že mám význam, ale teda sú tam.



Ale, čo mňa osobne celkom irituje je tá vôňa, cítim tam čokoládu, to majú byť akože tie kakaové bôby hádam, ale tie asi nevoňajú úplne ako čokoláda a nejaký parfum. Čo je však najväčší problém tá vôňa je príliš silná a vyslovene mi až vadí. Pritom sám cukor osebe má peknú jemnú sladkú vôňu, tak načo tam pchať ďalšiu navyše? Takže, ak máte pleť citlivú, určite ruky preč, fyzický peeling a silná parfumácia, to by nemuselo dopadnúť dobre.



Ďalšia vec, ktorá mi trochu vadí je, že je to čiastočne prezentované ako 100% prírodné. Samozrejme, že cukor je prírodný, to by bol už pekný prúser, keby ho robili synteticky. Tiež musím uznať, že to zloženie je viac prírodné ako býva u L’Oreál zvykom, čo je fajn, ale tiež treba povedať, že je tam vyššie zmienená parfumácia a farbivá a možno ešte niečo, čo som si nevšimla, takže úplne prírodné to nie je.



Samotný produkt je príjemný na používanie, keď si teda odmyslím tú vôňu. Funguje to jednoducho, proste si krúživými pohybmi vyšúchate suchú čistú pleť a potom zmyjete. Po použití je pleť hladšia, vypnutejšia, prekrvená a vyživená. Tú výživu zabezpečujú tri hlavné zložky kakaové maslo, bohaté na esenciálne mastné kyseliny, kokosový olej, bohatý na lipidy a kakaové zrná na odstránenie odumretých buniek.



A tu prichádza pre mňa asi najväčší problém, celkovo ostane po tomto pleť dosť mastná, akokeby ste sa natreli olejom, takže keď chcem po použití tohto peelingu použiť moju normálnu starostlivosť o pleť, čiže toner, esencia, ľahké hydratačné sérum na báze vody, možno niečo olejové ešte a krém, tak nič z toho neprejde cez tú olejovú vrstvu, čo ostane po tomto peelingu. Takže si vlastne musím umyť tvár ešte raz, aby som odstránila tie zvyšky oleja a to mi teda celkom vadí, toľké umývanie ani nie je dobré pre pleť. Druhá možnosť je neumývať a naniesť už len niečo olejové, ale to je pre moju suchú pleť málo. Ďalší problém je ten samotný kokosový olej, ktorý dokáže celkom slušne upchať póry a spôsobovať akné a to je niečo, čo sa mi už vôbec nepáči, takže si väčšinou tú pleť ešte raz umyjem.

Podľa návodu sa to dá použiť aj ne pery, mne sa to veľmi neosvedčilo, dosť ich to podráždilo a mala som pocit, že sú ešte viac drsné, ale možno sú to len moje pery, lepší je však podľa mňa napríklad Wunder2 WunderKiss Essential Lip Scrub. , ktorý je tiež s cukrom. Ale teda viete si pery vyšúchať aj s L’Oréal Smooth Sugars a odstrániť odumreté bunky, takže je to vlastne multifunkčný produkt.

Celkovo je to asi najlepší fyzický peeling z drogérie, ale povedzme si úprimne v konkurencii plastových guličiek, ktoré sú už našťastie zakázané a orechových škrupín to nie je až také ťažké. Takže, ak máte potrebu si niečím vyšúchať tvár, čo nie je nikdy dobrý nápad podľa mňa, tak toto je fajn produkt, ale ak chcete lepšiu, príjemnejšiu a podľa mňa aj účinnejšiu alternatívu, skúste Oskia Micro Exfoliating Balm, čo je asi najjemnejší fyzický peeling, aký poznám. A teda, aby som nezabudla, Fresh Sugar Face Polish sa to nevyrovná. Ak však chcete naozaj dobrý peeling siahnite po nejakých kyselinách, alebo maske s kyselinami - napríklad The Ordinary Lactic Acid 5% + HA, Alpha-H Liquid Gold alebo Peter Thomas Roth Pumpkin Enzyme Mask. L’Oréal Smooth Sugars Cukrový Nourish Scrub kúpite v drogérii, alebo napríklad na feelunique.com.

Viac o exfoliácii vo videu nižšie.







#plet #Loreal #peeling

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com