L’Oréal Pure Clay Masky

20.10.2016 08:00


Na L’Oréal Pure Clay masky som sa neskutočne tešila a bola som nesmierne zvedavá, aké budú. Ja som totiž maskový maniak, neviem prečo. Asi sa mi páči idea, že si niečo napatláte na tvár a za 20 min sa udeje zázračná zmena, čo väčšinou nie je pravda, povedzme si úprimne, ale je pár masiek, ktoré tú zmenu naozaj dokážu spraviť. Že L’Oréal má nové masky som zavetrila už niekedy na jar, kedy ich predstavili na britskom trhu a netrpezlivo som čakala, kedy sa dostanú do Nemecka, kde sú novinky väčšinou tak mesiac pred Slovenskom. Čakanie bolo dosť dlhé, dokonca to dospelo do stavu, že som ich skoro objednala z Amazonu za dvojnásobnú cenu. Už som bola rozhodnutá to urobiť, keď sa konečne objavili v DM, jupíííí. Takže som rovno utekala do najbližšieho DM.

L’Oréal Pure Clay masky som už mala naštudované z internetu, takže som vedela, že chcem čiernu a oranžovú. Ešte je tam zelená, ktorá je čistiaca (Purity) a má zanechať pleť čistú a zmatnenú, tak som usúdila, že to nebude najlepšia voľba pre suchú pleť, ktorá určite nepotrebuje zmatňovať. A tak som odišla natešená s čiernou, ktorá je detoxikačná a oranžovou, ktorá je rozjasňujúca a exfoliačná. Ešteže je to metrom k nám len 2 zastávky, inak by som ich rozbalila už v metre, ale doma som sa na ne okamžite vrhla. Masky sú v sklenených, celkom ťažkých téglikoch, takže to pôsobí celkom luxusne. Za 9,99 máte 50 ml, čo je úplne skvelé. Masky môžete podľa návodu používať 3 krát do týždňa, po nanesení ich treba nechať 10 až 15 minút a následne zmyť. L’Oréal postavil celú kampaň na populárnom trende multimasking, kedy si na rôzne časti tváre nanesiete rôzne masky, podľa toho, čo práve pleť potrebuje. A je to celkom zábava, keď nič iné je to fotogenické. Skúšala som teda aj multimasking, ale radšej dávam prednosť jednej maske na celej tvári.

Čierna Detox maska obsahuje čierne uhlie, okrem toho kaolín, montmorillonite, čo je rovnako ako kaolín druh ílu a ešte marocký íl. Maska má hladkú textúru, po nanesení pôsobí na tvári ako lesklý asfalt, postupne zaschne a stvrdne, takže neviete takmer vôbec hýbať tvárou. Neoporúčam sledovať niečo vtipné, lebo sa vôbec nezasmejete, kýchanie je tiež dosť ťažké, za všetko hovorí môj vydesený výraz v očiach na druhej fotke nižšie. Po zaschnutí sa dá celkom ľahko zmyť vodou. Čo mi trochu vadí je parfumácia, ak ste citlivý na parfumáciu, tak sa L’Oréal maskám radšej vyhnite. Tá vôňa je síce príjemná, jemná, ale celkom intezívna. Radšej mám pleťovú kozmetiku bez zbytočnej pridanej parfumácie.

Inak je L’Oréal Pure Clay Detox maska priam neskutočná, naozaj vytiahne z pleti všetky nečistoty. Zároveň ju ale veľmi nevysuší, teda určite ju nezanechá hydratovanú, ale ani extrémne nevysušuje ako zvyknú takéto typy másk. Mne po použití stačí sérum a krém, nemám potrebu si dať hydratačnú masku, ako to u mňa býva pri takýchto čistiacich maskách. Ale čistiaca schopnosť tejto masky je naozaj exceletná, vyjde von aj to, čo ste netušili, že tam môže byť. Pleť pôsobí čisto a rozjasnene. Ja Detox Pure Clay masku najradšej nanášam len na stred tváre a T zónu, kde majú moje póry tendenciu sa najviac zanášať.

Oranžová Pure maska je úplne iná. Obsahuje extract z červených rias a jemne pomleté jadierka marhúľ. Okrem toho tiež kaolín, glycerín, a ďalšie hydratačné zložky. Tematicky celkom zapadá do tohto obdobia, lebo vyzerám ako tekvica, keď ju mám na celej tvári. Maska má rovnakú parfumáciu, ale textúra je hladká s malými zrniečkami. Po nanesení nezaschne, respektíve zaschne len minimálne, preto som schopná na druhej fotke vyššie sa aj usmiať. Pri zmývaní je celkom fajn ešte trochu premasírovať pleť krúžívými pohybmi a tak spraviť extra exfoliáciu. Maska pleť nevysušuje, ja som si však nevšimla extra rozjasňujúci efekt, ale pleť je po použití na dotyk jemná a hladká. Nečistí pleť ani zďaleka tak do hĺbky a Detox maska, ale zbavuje ju odumretých buniek na povrchu a to hlavne cez fyzickú exfoliáciu tými jadierkami z marhúľ, takže pleť je svieža a obnovená.

Teraz ich už mám viac ako mesiac, používam ich niekoľkokrát do týždňa a musím povedať, že sú super. Aj keď môj favorit je určite čierna Detox maska, tá je naozaj skvelá. Cena je super, dúfam, že čoskoro budú dostupné na Slovensku, zatiaľ ich môžete kúpiť na feelunique.com (Detox, Pure, Purity).



#plet #Loreal #pletova-maska #cistiaca-maska

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com