L’Oréal Infallible Foundation

25.10.2016 08:00


Tento make-up bol pre mňa trochu záhada. Veľmi som sa potešila, keď som našla konečne v DM L’Oréal Infallible make-up v odtieni 015 Porcelain. Už dlhšie som ho chcela vyskúšať, pretože matná verzia L'Oréal Paris Infallible 24H-Matte Mattifying Foundation je vraj vynikajúca, ale dostupné odtiene boli pre mňa príliš tmavé. A skúšať matný make-up v mojom prípade naozaj nemám význam. A prečo bol L’Oréal Infallible záhada?

Keď som prvýkrát vyskúšala zdal sa mi super, vysoké krytie, zamatový finiš a naozaj dlhá výdrž. To bolo v auguste, v trochu bojových podmienkach, keďže som bola u rodičov v Bratislave. Potom som už z neho až taký dobrý pocit nemala. Stále bol dlhotrvácny, ale nejak som ho mala problém perfektne rozotrieť, spraviť dokonalú bezchybnú pleť. Vždy sa mi niekde akoby zgrcol, nedalo sa z ním pohnúť, ostal prilepený mieste a robil škaredú čmuhu. Niekedy sa zase odmietal rozotrieť na niektorých hlavne suchších miestach, alebo tam, kde som asi nedostatočne rozotrela krém. Po niekoľkých pokusoch som si nebola istá, či som mala vtedy, keď som ho prvákrát skúšala uvarený mozog, lebo bolo tridsať stupňové horúčavy a sa mi len zdalo, že bol super, alebo robím zrazu niečo fatálne zle. Blbé bolo, že som si vôbec, ale vôbec, nepamätala, či a čo som použila ako podklad, aký denný krém som mala so sebou, proste som si nepamätala nič, prisudzujem to tomu teplu. Vôbec mi nešlo do hlavy, čo sa mohla stať, že zrazu ten make-up nefunguje.

Bolo mi jasné, že problém je v tom, že moja suchá pleť nefunguje nalepšie s textúrou L’Oréal Infallible, pretože je celkom hutná, hustá a všeobecne sa ťažšie rozotiera. Aj to mi prišlo zvláštne, lebo všeobecne nemám rada takéto textúry, ale vtedy sa mi zdala super, opäť to pripisujem teplu. A tak som začala skúšať, v čom bol ten rozdiel. Skúšala som to všetkým: so štetcom, s mokrým štetcom, s Emma Hardie Protect and Prime, s Laura Geller Beauty Spackle primerom, prstami samozrejme, zmiešaný s kvapkou argánového oleja, dokonca som si kvôli nemu konečne kúpila Beauty Blender, takže aj s Beauty Blenderom. Trvalo mi to celý september a október. Nakoniec som došla k záveru, že som ho vtedy použila pravdepodobne s primerom od Laury Geller, ktorý vytvoril dokonalý podklad, takže make-up nemal až tak veľa práce a dokonale ľahko sa roztieral. Asi som ho použila, lebo bolo naozaj teplo, potrebovala, aby make-up vydržal celý deň. Týmto sa mi potvrdilo, že ten primer je fakt super, majú verziu pre každú pleť (pozri tu). Ale, ak nechcete používať primer, tak druhý skvelý spôsob je Beauty Blender, s tým vytvorí L’Oréal Infallible naozaj veľmi peknú pleť, finiš je ale menej matný, viac svieži, na fotkách nižšie je make-up nanesený Beauty Blenderom.

Celkovo je tento make-up podľa mňa vhodný viac pre normálnu alebo zmiešanú pleť ako suchú, napriek tomu, že deklaruje, že je hydratačný, podľa mňa vôbec nie je a so suchou pleťou si naozaj nerozumie. Najviac to vidieť na fotke vyššie, kde mám nanesený make-up na nose, keď sa dobre pozriete na nose uvidíte suchý šupinky, pretože môj nos je najviac suchý, lebo veľa smrkám. Krycia schopnosť je exceletná, ale v prípade L’Oréal Infallible je definitívne menej viac, keď to s ním preženiete vytvoríte efekt masky, pretože má vysokú kryciu schopnosť a je pomerne hutný. Už pri druhej vrstve to nevyzerá veľmi dobre. Ak máte radi skôr efekt nevideteľného make-upu, ktorý zázračne zlepší vašu pleť a dokonale splynie, tak L’Oréal Infallible nebude pre vás, pretože ostane tak trochu akoby na povrchu a zblízka je celkom viditeľný. Ale musím uznať, že je naozaj dlhotrvácny. Zrejme aj pre tú dlhotrvácnosť som ho mala problém občas poriadne rozotrieť, pretože sa akoby prilepil na suchých miestach a odmietal sa pohnúť, tak veľmi je dlhotrvácny. Niekedy, keď som sa ho snažila rozotrieť som šúchala tak veľmi, až som ho zošúchala úplne. Výsledný efekt je zamatový, skôr matný, nedodá pleti šťavu, len ju zjednotí a zakryje nedokonalosti, takže ja mám nakoniec tendenciu použiť aj nejaký rozjasňovač.

Po L’Oréal Infallible siahnem väčšinou, keď potrebujem naozaj dobré krytie a dlhotrvácnosť. Je to dobrý make-up, ale moja úplne top voľba to nebude asi nikdy, keďže pre suchú pleť nie je ideálny. Ale viem si predstaviť, že s inou ako suchou pleťou funguje skvele. Kúpite v DM alebo na feelunique.com.



#make-up #Loreal #makeup

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com