Jo Malone Wild Flowers & Weeds

07.03.2019 08:00


Nové limitky od Jo Malone sú tu a tak ako minulý rok na jar s English Fields, je to pätica nových vôní. Tentokrát sú to kombinácie doslova burín a divokých kvetov a rastlín, ktoré lemujú brehy riek. Sú to teda skôr svieže jarno letné vône a niektoré ingrediencie vás naozaj prekvapia, lebo osobne by som skutočne nečakala napríklad vŕbu alebo bolehlav v parféme.

Fľaštičky sú tento rok naozaj krásne, so vzormi rastlín a kvetín a pôsobia neuveriteľne étericky. Tvarovo je to Jo Malone klasika a každá jedna je potlačená vzorom konkrétnej buriny alebo rastliny. Ak si kúpite dve alebo tri, tak dostane aj peknú darčekovú kovovú škatuľu, tiež so vzormi rastlín a kvetov. Jo Malone balenia proste vie a ak hľadáte darček a viete sa dostať k Jo Malone predajni, tak bude naozaj úžasne zabalený. Čo sa týka predajní, lebo to býva častá otázka, ja ich samozrejme kupuje v Berlíne, kde majú niekoľko obchodov, najradšej mám ten na Hackeschermarkt, je to malý samostatný obchodík, ktorý býva celkom prázdny, ak by ste náhodou boli v Berlíne, tak by som zašla tam, je to kúsok od Alexanderplatz. Majú ich aj vo Viedni v jednom Douglas, v Prahe, neviem, či nie náhodou už aj v Bratislave, ale podľa stránky zatiaľ nie a kúpite ich online na douglas.cz.



A teraz poďme k samotným vôniam, ja som si nakoniec kúpila dve, Willow & Amber a Hemlock & Bergamot a mame som kúpila Cade & Cedarwood, ak náhodou ešte neviete z mojich voňavkových recenzií, tak moja mama je obrovský voňavkový maniak a zakaždým, keď príde do Berlína skončíme nakupovaním voňaviek. Keďže som brala dve, tak som dostala aj škatuľku, z ktorej som celkom nadšená. Pôvodne som si myslela, že sa mi bude páčiť Lupin & Patchouli, čo je vlčí bôb a nebolo to zlé, ale na mňa príliš sladké, proste ruža a pačuli bola na mňa príliš, ale inak veľmi krásna vôňa. A tá piata je Nettle & Wild Achillea, čo je kopriva, správne po slovensky je asi žihľava, že? Teda žihľava a rebríček obyčajný, táto vôňa tiež nebola zlá, ale úprimne vo mne vôbec nezarezonovala, ani mi neutkvela v pamäti, takže vám vôbec nepoviem, aká bola, hodne sa mi podobala na tú s bolehlavom, len bola ľahšia, menej púdrová, asi, to skôr hádam, neberte to ako fakt.



Najviac ma zaujala vôňa Willow & Amber, pre tú som bola rozhodnutá hneď a to som aj tak nejak tušila z popisu na stránke. Willow & Amber je vŕba a jantár a vonia veľmi sviežo a ako brehy rieky pre mňa. Ja som vyrástla v Bratislave v Devínskej a rieka je pre mňa v živote veľmi dôležitá, čo som pochopila až keď som sa odtiaľ odsťahovala, preto mi je táto vônia asi veľmi blízka, lebo tak nejak pre mňa vonia ako domov, ako jarné brehy Moravy, ako nedeľné vychádzky do Devína, toto je proste vôňa, ktorá vo mne evokuje príjemné spomienky.

Willow & Amber sa skladá z ružového korenia (hlava), vŕby (srdce) a jantáru (základ). Prvý moment je veľmi svieži až citrusový a veľmi rýchlo prejde do korenistého, čo je to ružové korenie, ale stále je to svieže, len to tak trochu viac pošteklí nos. Postupne to slabne a je cítiť vodu a teplo, teda aspoň pre mňa, to teplo je asi ten jantár, ale nie je silný ako jantár niekedy vie byť, je to proste len taká akokeby slnkom rozohriata vôňa, ale stále svieža. V niečom mi pripomína tú úžasnú magnóliovú limitku, čo mali pre dvoma rokmi a v niečo ich Basil & Neroli, proste svieža ľahká vôňa, ale nie príliš citrusová a na rozdiel od týchto dvoch je skôr teplá.



Druhú som si zobrala Hemlock & Bergamot, lebo napriek tomu, že vlastne neznášam limitky, tak ma zároveň aj neskutočne lákajú. A táto je tiež presne taký typ vône, aký mám rada, jemná a púdrová. Je to bolehlav a bergamot, čo je citrusové ovocie a haluz je, že ja normálne citrusové vône nemám rada, ale Jo Malone ich dokáže spraviť tak, že ich milujem. Čo mi ale absolútne nejde do hlavy je, že bolehlav dokáže byť voňavý a že sa touto voňavkou neotrávim, teda dúfam, že je to nejak upravené, že sa neotrávim. Z detstva si totiž bolehlav pamätám ako burinu, ktorá celkom hojne rástla v záhrade mojich starých rodičov a mala som zakázané sa s ňou hrať. Myslím, že nás pred ňou varovali aj v škole a teraz mám esenciu tejto nebezpečnej buriny vo fľaštičke, no čistá haluz.

Hemlock & Bergamot, sa skladá z bergamotu (hlava), bolehlavu (srdce) a heliotropia, dúfam, že sa to tak skloňuje, alebo po slovensky otočník (základ). Prvý moment je jemne citrusový a zároveň aj púdrový, veľmi rýchlo vyprchá a potom hneď nastúpi bolehlav, ktorý vonia jemne bylinko a púdrovo, naozaj krásne, jemne a tak lúčne. Potom sa tam začnú vkrádať viac kvetové vône, čo bude ten otočník a mala by tam byť aj zlatá mimóza, takže nakoniec je to jemná kvetinovo púdrová vôňa, ale nie príliš ťažká, stále tam presakuje akokeby lúka. Mala by tam byť aj uhorka, taký svieži element, ale ja ju tam necítim, asi však tú vôňu odľahčuje. Hemlock & Bergamot je celkom výnimočná vôňa podľa mňa a neviem, či neskončím ešte s jednou fľaškou do zásoby.

Posledná, ktorú som kúpila, je Cade & Cedarwood, teda borievka červená a cédrové drevo. Toto som kúpila mame ako darček, takže popis len lovím z pamäti, z toho, ako som ju skúsila v obchode. Je to z týchto piatich najviac teplá a najkorenistejšia vôňa, ale stále je tak nejak riečne svieža, taká trochu odľahčená verzia ich Myrrh & Tonka možno. Prvý moment bol taký celkom silne korenistý a potom to prešlo do takej jemne sviežej, ale korenistej vône. Pripomína mi to vôňu vhlkých brehov v kombinácii s ohňom, je torchu taká začmudená. Cade & Cedarwood sa skladá z borievky červenej (hlava), cédrového dreva (srdce) a Ciste Labdanum (základ), čo je nejaká špeciálna živica, či čo. Toto je naozaj veľmi príjemná vôňa, ak máte radi ťažšie výraznejšie a korenistejšie vône, ale na leto ich chcete trochu odľahčiť.

Všetky vône z kolekcie Wild Flowers & Weeds sú krásne, ale sú skôr na strane tých jemnejší, nečakajte nič super výrazné, alebo dramatické, ak však máte radi jemné a nevtieravé vône, tak tú svoju si v tejto kolekcii podľa mňa nájdete. Kde sa dajú zohnať som opísala vyššie.










#telo #Jo-Malone #parfem

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com