Jo Malone Myrrh & Tonka

07.03.2017 08:00


Odkedy som objavila Jo Malone vôbec ma neláka skúšať iné voňavky, ich vône sú tak unikátne a výber tak široký, že jednoducho nemám potrebu. Veľmi sa mi páčia aj ich balenia, ktoré sú elegatné a praktické. Na Jo Malone sa mi úspešne podarilo namotať aj mamu, ktorá je inak neuveriteľný cvok do voňaviek a jej spotreba je expresná. Stále hľadá niečo nové, čo znamená, že slovenské parfumérie sú pre ňu už niekoľko rokov dosť vyčerpané a pokiaľ nepríde niečo nové na trh tak sa len motá v kruhu, Jo Malone bol preto obrovský objav. Keď bola naposledy u nás v Berlíne na návšteve a vyskúšala moju Peony & Blush Suede, veľmi sa jej zapáčila a tak sme museli ísť do KaDeWe a skúšali sme voňavky. Mama vtedy odišla s malou 30ml Mimosa & Cardamom, pretože všetky jej voňavky sa musia zmestiť do kabelky. Ale už, keď odchádzala mi hovorila, že nabúce jej doniesiem Tuberose Angelica z radu Cologne Intense, ktoré vtedy mali len v 100ml baleniach, teraz ich už majú aj v praktickejších 50ml, ak trváte na kabelkovej verzii ako moja mama.

Cologne Intense sú intezívnejšie, výraznejšie a tiež drahšie vône, ktoré sú v týchto elegatný čierny flakónoch a Myrrh & Tonka je posledný prídavok do tejto línie. Určený je pre mamu, aj keď pri skúšaní som aj ja na trafila na jednu Intense, ktorú si možno časom kúpim, aj keď ja mám radšej jemné vône, možno by som ju na nejaké špeciálne príležitosti využila. Teraz som, ale využila príležitosť a vyskúšala Myrrh & Tonka, ktorú som už odviezla do Bratislavy v 100ml balenie, lebo som asi vytvorila závislosť.

Myrrh & Tonka je vôňa, ktorú ja radím do kategórié zimných, skôr teplá a korenistá, napriek tomu sa veľmi páči. Skladá sa z fazuliek tonka (hlava), čo sú inak semená a nie skutočné fazule, ktoré voňajú jemne vanilko a mandlovo, to je tá zložka, čo robí túto vôňu teplú, sranda je, že ho obsahuje aj vôňa, ktorú si mama kúpila na jeseň Mimosa & Cardamom. Napriek tomu, že voňajú po vanilke tá vôňa nie je sladká a cítiť ju len na začiatku. Potom sa rozvinie do takej kadidlovo dymovej vôňe, pretože je tam Omumbiri myrha (srdce), je to nesmierne teplá vôňa a úplne mi to evokuje zimu. A nakoniec príde santalové drevo, ktoré je púdrové a zmyselné.

Podľa popisu by som nepovedal, že toto môže byť vôňa pre mňa, ale napriek tomu sa mi na mne celkom páči. Je síce sladká, ale tak nevtieravo sladká, takže mi to nevadí. Myrrh & Tonka je navyše úplne unisexová vôňa a viem si ju dokonale predstaviť aj na mužovi, ako veľmi príjemný a nevtieravý parfém. Cologne Intense sú oproti klasickým Cologne výraznejšie a trvácnejšie, ja som cítila túto ešte na druhý deň z vlasov celkom výrazne a intezívne. Takže ak hľadáte voňavku, ktorá vydrží neskutočne dlho a nemúsite ju opakovane striekať cez deň, Jo Malone Cologne Intense sú naozja skvelé. Na výber je síce oveľa menej vôní ako pri klasických cologne, ale sú celkom iné a vynímočné. Keď som bola mame kupovať Myrrh&Tonka, tak sa mi veľmi zápačila Dark Amber & Ginger Lily, ktorá je celkom exotická a výrazná, nieč na špeciálne príležitosti. A nakoniec celý problém s Jo Malone, že ho nekúpite u nás najbližšie vo Viedni v Douglas, alebo niekde na cestách.



#telo #parfem #Jo-Malone

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com