Jo Malone Jasmine Sambac & Marigold Cologne Intense

10.10.2019 08:00


Jo Malone Jasmine Sambac & Marigold Cologne Intense som si kúpila ešte minulý rok same sebe si k meninám a až teraz som sa dostala k recenzii, aj pre to, že pre mňa je to zimná vôňa, takže na jar a v lete ju vôbec nepoužívam. Posledné dni však máme naozaj hrozné a studené počasie a ja som ju znova vytiahla zo šuflíka.



Jasmine Sambac & Marigold je Cologne Intense, to znamená, že je to oveľa intenzívnejšia vôňa a vydrží tiež dlhšie. Intense vône sú v tmavých flakónoch, ktoré vyzerajú veľmi elegantne, aj keď sa teda na prd fotia. Majú menšie 50 ml a potom veľké 100 ml flakóny, tie väčšie sú na ml výhodnejšie. Tieto Intense vône sú o dosť drahšie ako tie obyčajné v priesvitných flakónoch, je to aj preto, že menšie balenie je 50 ml, pri bežných vôňach je to len 30 ml. Ak máte radšej výraznejšie, korenesitejšie, ťažšie a dlhšie trvajúce vône, tak sa oplatí pohľadať medzi týmito tmavými flakónmi, aj keď sú o niečo drahšie.

Aj keď je Jasmine Sambac & Marigold síce intenzívnejšia vôňa oproti iným Jo Malone vôňam, stále je to celkom jemná vôňa, aj keď teda o kúsoček výraznejšia. Vonia totiž tak jemne kvetinovo púdrovo, najviac mi na túto vôňu sedí opis biela, lebo je proste taká biela, ak chápete. Čo z nej robí pre mňa zimnú vôňu sú jemne sladké teplé podtóny, nie je extrémne sladká, alebo teplá, ale nedá sa opísať ani ako veľmi svieža, je to skôr taký kvietkový hrejivý obláčik. Na mňa sú zvyčajne takéto intenzívnejšie vône príliš a vadia mi na mne, ale táto ma celkom vystihuje a sedí mi.



Jasmine Sambac & Marigold sa skladá z nechtíku (hlava), jazmínu sambac (srdce) a benzoinu, čo je živica (základ). Prvý moment je jemne kvetinový a potom prejde do intenzívnejšej kvetinovej vône, vtedy sa rozvinie ten jazmín, stále je to však čistá a skôr jemná vôňa, nič super sladké, ale určite niečo, čo sa dá opísať ako orientálne. Postupne prejde viac do jemne sladkých živico vanilkových tónov, ale stále je tam cítit aj ten jazmín. Toto je ten moment, kedy mne táto voňavka pripomína bielu farbu, pretože je taká čistá a istým spôsobom ľahká, jemne teplá a hrejivá, ale nie príliš.

Pre mňa je to dokonalá vianočno zimná vôňa, mohla by sa vám páčiť, ak máte radi čisté skôr púdrovo kvetinové vône, ale chceli by ste niečo o málo intezivnejšie a teplejšie na zimu. Jo Malone nájdete v Bratislave v Douglas, na ich online shope a tiež na lookfantastic.com.

PS: Ak by ste ich chceli recenziu na ich posledný prírastok Poppy & Barley Cologne, tak na blogu už je recenzia, nájdete je tu, keďže minulý rok to bola jedna z ich jarných limitiek. Inak naozaj krásna vôňa a jedna z mojich najobľúbenejších od nich, takže som rada, že ju priniesli na trvalo.








#telo #parfem #Jo-Malone

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com