Indie Lee CoQ-10 Toner

16.01.2018 08:00


Toto bol prvý toner, ktorého som sa vôbec dotkla po rokoch, čo rokoch, desaťročiach. Neviem ako vy, ale ja som z teenegerských čias mala zafixované, že toner je niečo na báze alkoholu, čo ma vždy strašne štípalo a mojej suchej pleti to vôbec neprospievalo, takže keď som už nabrala trochu rozumu a uvedomila si tento fakt, tak som sa začala celkom logicky tonerom oblúkom vyhýbať. A roky ma nič nedokázalo presvedčiť, aby som nejaký toner vyskúšala, určite žiaden z tých, čo sú bežne dostupné v drogériách. Malý prielom pre mňa znamenalo objavenie kvetových vôd asi tri roky dozadu, ktoré sú veľmi podobné tonerom a najväčší tresk nastala minulý rok na jar, keď som objavila esencie a spolu s nimi vlastne aj tonery. Pretože mi došlo, že svet kozmetiky je veľký a nájdu sa aj tonery, ktoré nie sú s alkoholom a môžu byť skvelé pre pleť.

Inak som trochu zmätená, že ako sa vlastne tento typ prípravku vlastne po slovensky volá, mne príde celkom logické to volať toner, rovnako ako po anglicky, ale nájdete označenie aj tonikum, tak som pozrela výkladový slovník a samozrejme to tam nebolo, teda toner tam bol ten do tlačiarne, ale je to teda vodička, ktorou pleť tonizujete, nech už ju voláte akokoľvek. Ale poďme k tej podstate, keď som teda pochopila, že toner nemusí byť tá hnusná vysušujúca vec, ako prvý mi do oka padol, obrazne samozrejme, to by inak riadne bolelo s touto sklenenou fľašou, CoQ-10 toner od Indie Lee, ktorý má veľmi rada Caroline Hirons a raz aj bol v jej CultBeauty boxe, plus je to prírodná značka, takže väčšie odporúčania mi už ani treba nebolo a prihodila som k tomu ešte aj ďalší produkt od Indie Lee Rosehip Cleanser.

Ako som už spomínala Indie Lee je prírodná značka, tomu zodpovedá aj balenie, fľaša je sklenená, takže pomerne ťažká. Osobne nie som veľký fanúšik toho uzáveru, trochu tečie, keď je zavretý, respektíve, keď je otvorený tečie z neho až priveľa občas, ale dá sa to prežiť, je to len taká drobnosť, ktorá tu chýba k dokonalosti. Samotný toner je však veľmi príjemný, je teda bez alkoholu aj kyselín, a z toho tak nejak vychádza, že je to vlastne prvý hydratačný krok vo vrstvení v starostlivosti o pleť, takže je to skôr taká hydratačná esencia ako tonikum. Je to teda super tekuté, nanášať to treba tampónom, mne osobne sa najviac osvedčili také tenučké z Muji, z ktorých dostanem a pleť takmer všetko, čo na ten tampón vylejem, spomínam ich v tomto videu, ale môžete použiť hocijaké. Skúšala som to aj bez tampónov ako esenciu a ide to aj tak, proste trochu si cvrknete do dlane a potom to vtlačíte jemne do pleti.

Zloženie je, tak ako sa patrí na prírodnú kozmetiku, pomerne jednoduché. Kľúčové látky sú koenzým Q10, ktorý je anti agingová zložka, ak je také niečo možné v toniku a kyselina hyalurónová, ktorá poskytuje veľmi príjemnú hydratáciu. Potom je tam samozrejme voda a rôzne prírodné výťažky ako z uhorky, harmančeka a šalvie, tiež je tam upokojujúce aloe vera. CoQ-10 toner má takú prijemnú, sviežu a čistú vôňu kozmetiky, nič silné ani výrazné, ale ani nič z čoho by ste padali na zadok. Môžete ho používať ráno aj večer, po vyčistení pleti, predtým ako nanesiete akúkoľvek ďalšiu starostlivosť. Vhodný je pre všetky typy pleti, ale špeciálne ho, myslím, ocení citlivá a suchá pleť. Ja osobne mám tendenciu ho častejšie používať ráno ako večer. Je to skutočne skvelá príprava na sérum, ktoré sa potom oveľa ľahšie vpije, pretože tento toner pleť zjemní, zvláčni a upokojí. Samotný výsledok nie je super viditeľný, nestane sa niečo pričom si poviete, že ha toto vďaka Indie Lee CoQ-10 toneru, ale celkovo to pomáha pleť udržať hydratovanú a v pohode, neviem ako to inak opísať proste je v pohode, svieža a vláčna.

Samozrejme veľmi závisí od toho, s akými ďalšími produktmi tento toner kombinujete. Ale ak hľadáte niečo príjemné a prírodné, aby ste svojej pleti dopriali extra starostlivosť, toto je skvelá voľba. Plus cena za objem 120 ml je podľa mňa fajn a tento toner vám aj pri dennom používaní vydrží dlho. Indie Lee CoQ-10 Toner kúpite na cultbeauty.co.uk.



#plet #toner #Indie-Lee #prirodna-kozmetika

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com