Indie Lee Brightening Cleanser

11.07.2019 08:00


Indie Lee je prírodná kozmetika a zatiaľ všetky produkty, ktoré som od nich mala boli super. Takže, keď sa mi minul ich Rosehip Cleanser, tak som si rovno kúpila tento Brightening Cleanser, pretože som bola zvedavá, v čom je rozdiel. Popravde, žiadny veľký nevidím, aj keď zloženie je výrazne odlišné. Obidva sú príjemné chladivé gély, ktoré nie sú penivé, teda trochu prirodzene penia, ale nie sú v nich žaidne agresívne penivé zložky, ktoré by pleť vysušovali, takže obidva sú vhodné aj pre suchú a citlivú pleť. A teda obidva pekne pleť čistia.



Najviac by sa dali prirovnať k veľmi luxusnému tekutému mydlu na tvár, ak máte radi také ľahké gélové čistiace produkty, tieto sú top. Čo sa týka zloženia, tak Brightening Cleanser obsahuje hydrolyzovaný pšeničný proteín, ktorý je hydratačný, tiež je zodpovedný za tú trochu penenia a mal by aj zmenšovať póry. Potom je tam lykopén, čo je super silný antioxidant, ktorý sa nachádza napríklad v paradajkách, pomáha čistiť póry a tiež rozjasňuje pleť.

Ďalšia ingrediencia je olej z jadierok jahôd, preto tie jahody na fotkách, táto ingrediencia dáva tomuto gélu takú sladkú hubabuba žuvačkovú vôňu, ktorá je celkom príjemná, pretože nie je príliš silná. Tento olej je tiež zdroj super antioxidantov a teda má na pleť rozjasňujúci účinok. Potom je tam zlúčenina kokosového a slnečnicového oleja, ktorá zabezpečuje to penenie a čistenie. A nakoniec vitamín C, čo je ďalší super antioxidant, ktorý dokáže pleť rozjasniť. Jednoducho je tam veľa látok, ktoré majú rozjasňujúci účinok na pleť, preto aj ten názov Brightening.



Brightening Cleanser je ľahký chladivý gél, ako som už písala vyššie, vďaka prírodným zložkám má vôňu jahodovej hubabuba, čo je nesmierne príjemné pri používaní. Nie je to umelá parfumácia, len tá kombinácia prírodných zložiek a výťažkov proste vytvára takúto vôňu a hlavne za to asi môže ten olej z jahodových zrniečok.

Používanie je celkom jednoduché naniesť na pleť, stačí jedna až dve pumpičky, pleť môže byť suchá alebo aj vlhká, ako vám vyhovuje, rozmasírovať a potom opláchnuť vodou. Dá sa používať aj na odličovanie, ale pre mňa nie je taký efektívny ako oleje alebo balzamy, ktorým dávam na odličovanie prednosť. Na druhé, alebo ranné čistenie je však ten gél super. Obzvlášť rada ho mám ráno, keď chcem niečo osviežujúce a voňavé. Vhodný je pre všetky typy pleti, extra pre mdlú a sinavú, ktorú by vďaka svojmu zloženiu mal rozjasniť, ale takýto efekt je pri čistiacom produkte diskutabilný, pleť však čistí exceletne.

Ako som toto písala, tak som si prečítala na Indie Lee stránkach, že sa dá použiť aj ako rýchla exfoliačná maska, keď ho necháte 5 minút pôsobiť, tak som to vyskúšala. Bolo to celkom príjemné na pleti, ale zaschlo to na taký tvrdý film, takže sa to celkom zle zmývalo. Efekt nebol veľmi videteľný, možno trochu viac rozjasnenia, ale skôr som mala pocit, že trochu zbytočne to moju pleť vysušilo. Ako maska sa mi teda Brightening Cleanser veľmi neosvedčil, ale ako čistiaci gél ho milujem.

Fľaška je sklenená so super pumpičkou, ktorá sa dá zamknúť, takže sa s ním dá aj cestovať, ale majú aj malé 30 ml cestovné balenie. Brightening Cleanser treba spotrebovať 6 mesiacov od otvorenia. Indie Lee Brightening Cleanser je cruelty free, bez parabénov, ftalátov, sulfátov a umelej parfumácie.

Ja mám tieto čistiace gély od Indie Lee veľmi rada, sú príjemné, jemné a šetrné, určite si plánujem kúpiť ďalší, len neviem, či znova Rosehip Cleanser, keďže ho preformulovali, alebo nový Purifying Face Wash. Ak hľadáte dobrý nepenivý prírodný čistiaci gél, určite odporúčam vyskúšať. Indie Lee Brightening Cleanser kúpite na cultbeauty.co.uk alebo na naturisimo.com.



#plet #Indie-Lee #cistiaci-gel #cistenie-pleti #vitamin-C

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com