Hourglass Vanish Seamless Finish Foundation Stick

23.04.2019 08:00


Milujem Hourglass, od prvého púdru, ktorý som si od nich kúpila, je to jedna z mojich najobľúbenejších značiek. Hlavne, čo sa týka pleti sú podľa mňa neprekonateľný, takže keď prišli minulý rok, možno sú to už dokonca dva roky, s Vanish Seamless Finish Foundation Stick, hneď sa ocitol na wishliste.



Trvalo mi však celkom dlho, kým som si ho kúpila, dôvodov bolo viac. Prvý samozrejme cena, pretože Hourglass produkty nikdy nie sú lacné. Druhý dôvod bol výber odtieňa, majú úžasnú škálu 32 odtieňov, práve o to to však bolo pre mňa ťažšie. Normálne je to celkom ľahká úloha, najsvetlejší odtieň pokiaľ má správny podtón a je to, ale pri Hourglass Vanish Stick sú najsvetlejšie odtiene 3, tak to chcelo trochu viac googlenia. No a posledný dôvod bol, že vlastne nemám veľmi rada make-upy v tyčinke, asi je to tým, že som nikdy nenašla ten správny, všetky mi prišli príliš ťažké a na pleti také maskovité, proste neprirodzené. Ale Vanish Seamless Finish Foundation Stick Hourglass opisuje ako make-up s krytím korektoru, textúrou tekutého make-upu a ľahkosťou púdru a to znie skvele.



Takže som nakoniec neodolala a minulé leto som sa odhodlala, že teda Vanish Stick vyskúšam. Idea bola taká, že možno bude skvelý na cestovanie. Myslela som si totiž, že ho stačí naďobkať na tvár, rozotrieť prstom a hotovo, že je to s ním proste super jednoduché, ale nie je to úplne tak. Preto sme si na začiatku spolu úplne nesadli a trvalo mi pár týždňov, kým som našla ideálny spôsob, ako dostať z tohto make-upu maximum.



Výber odtieňa síce nebol jednoduchý, ale nakoniec som ho trafila dokonale. Myslím, že už nie sme ďaleko od okamihu, keď si budete vedieť ohmatať Hourglass produkty aspoň vo Viedni a Prahe, či to bude niekedy možné na Slovensku si nie som istá. Takže bude väčšia šanca vybraž si odtieň naživo, je to tak oveľa jednoduchšie, ak máte tú možnosť, ale dá sa to aj cez počítač. Hourglass má perfektne spravené swatches a tiež majú odtiene skvele popísané aj s podtónmi a ešte majú aj na stránke skvelú pomôcku na výber odtieňa, tu. Ja som ten svoj odtieň teda trafila perfektne, až som bola prekvapená. Mám odtieň Alabaster, čo je svetlý odtieň so studeným podtónom, ale čuduj sa svete nie je to ten najsvetlejší, je to až tretí najsvetlejší, takže minimálne pre svetlé typy majú naozaj skvelý výber odtieňov.



Konzistencia Vanish Stick je krémová, ale je to ten najľahší krémový make-up, aký si viete predstaviť, na pleti ho vôbec necítite a vlastne ani nevidíte, ak trafíte správny odtieň. Finiš je dokonale neutrálny, nie je ani matný, ale ani rozjasňujúci, proste vytvorí čisté a dokonalé plátno, s ktorými si môžete robiť, čo chcete. Môžete ho dokonale zmatniť pomocou púdru, celkom fajn je inak ich Veil Translucent Setting Powder, alebo ho môžete spraviť viac rozjasňujúci, buď použitím primera, ako napríklad Becca First Light Priming Filter, alebo samozrejme ich Ambient púdrov a rozjasňovačov, s nimi funguje naozaj dokonale.



Celkom zábavné je to s ním pri nanášaní, nabodkujete si ho na tvár tam, kde potrebujete, trojuholníčky. Podľa toho, aké chcete krytie, buď na celú tvár, alebo len tam, kde potrebujete, u mňa teda nos, brada a pod oči, keď chcem super prirodzené neviditeľné nude líčenie. Časom sa však tyčinka trochu obrúsi a zaoblí, takže už nebodkuje trojuholníky, ale bodky, ale to je jedno výsledok je stál rovnako skvelý.



Môj plán, že to s ním bude jednoduché, lebo ho len naďobkám a rozotriem prstom mi úplne nevyšiel. Aj keď to mnohým ľuďom príde nechutné, čo úplne nechápem, ale nevadí, ja najradšej nanášam make-up prstami, príde mi to najprirodzenejšie a najhygienickejšie, preto nemám rada make-upy, na ktoré treba hubku, alebo štetec. A aj keď to s Vanish Stick ide aj s prstami, výsledok nie je taký dobrý ako so štetcom. Hourglass má k Vanich Stick make-upu aj špeciálny štetec, ale mne sa nejak nepozdával a je aj dosť drahý, takže som to skúšala so Zoeva Silk Finish Brush, s ktorým to šlo tiež fajn. Najviac sa mi však osvedčili oválne štetce od Artdeco, ktoré sú k tomuto make-upu úplne geniálne a je to s nimi aj super rýchle. Mám dva, stredný, ten používam na väčšie plochy a malý, v zásade taký na korektor, ktorý používam pod oči a okolo nosa na presnejšie rozotretie. Skúšala som to aj s BeautyBlenderom, šlo to tiež, ale nebolo to také dobré ako s Artdeco štetcami.

Krytie Vanish Stick je stredné, ale viete ho navrstviť na naozaj vysoké, ak potrebujete. Skvelé na ňom je, že je naozaj seamless, teda bezšvíkový, proste nevidíte prechody, dokonale splynie s pleťou. Preto vám ho naozaj stačí použiť len tam, kde potrebujete a nemusíte si vytvárať masku na tvári, aj keď ani keď ho nanesiete na celú tvár, tak nerobí masku. To je jeden z dôvodov, prečo ho mám veľmi rada, lebo vyzerá super prirodzene a pri tom výbere odtieňov si nájde každý ten svoj pre super prirodzené líčenie.




Vanish Stick sa dá použiť aj ako korektor, či už samotný, alebo v kombinácii s iným make-upom. Skúšala som rôzne kombinácie a vždy fungoval skvele, až na výnimky typu Kosås make-up, lebo to je proste olejovitý absolútne iný typ make-upu, ktorý vyžaduje niečo úplne iné, s bežnými make-upmi však funguje skvele. A super na ňom je, že ak ho používate, nepotrebujete extra korektor, lebo naozaj super kryje a stačí proste navrstviť trochu viac, aby ste zakryli väčšie nedokonalosti. Takisto perfektne kryje kruhy pod očami, takže nemám potrebu používať spolu s ním ďalšie korektory, čo je skvelé napríklad pri cestovaní, takže mi to nakoniec s tým odhadom, že bude super na cestovanie vyšlo, len si k nemu musím pribaliť štetce. Taktiež som s ním nemala problém, že by žmolkoval v kombinácii s nejakým denným krémom, SPF, alebo inou starostlivosťou o pleť.

Výdrž tohto make-upu je naozaj exceletná, perfektne drží celý deň. Hourglass tvrdí, že má výdrž 12 hodín a že je vodeodolný. Vodeodolnosť som netestovala, takže neviem potvrdiť, ale pre mňa je tento make-up top voľba, keď potrebujem, aby mi líčenie vydržalo celý deň, pretože naozaj drží. Vanish Seamless Finish Foundation Stick je podľa mňa vhodný pre všetky typy pleti. Na mojej suchej vyzerá skvele, nezvýrazňuje suché miesta a pekne drží, ale myslím, že rovnako dobrý bude aj pre normálnu, alebo mastnú pleť, aj keď to nemám odskúšané. Obal je kovový a veľmi trvácny, niekoľkokrát mi padol a nič sa mu nestalo. Má trochu divný a netradičný trojhranolový tvar, ale v ruke sa drží vďaka tomu skvele. Vysúva sa ľahko a takisto sa dá bez problémov zasunúť. Vrchnák drží skvele, takže sa nemusíte báť, že by sa vám otvoril v kabelke, alebo také niečo. Po otvorení ho treba spotrebovať do 18 mesiacov.

Ak hľadáte naozaj dobrý make-up, s ktorým sa veľmi nenarobíte a bude vyzerať skvele a ešte má aj skvelú výdrž, tak Vanish Seamless Finish Foundation Stick od Hourglass je naozaj top a určite odporúčam. Pre mňa je to make-up, keď sa ponáhľam, keď potrebujem vyzerať celý deň skvele, keď natáčam videá a keď chcem byť naozaj pekná, pretože robí dokonalú pleť. Kebyže sa znova vydávam, tak toto je moja voľba vo svadobný deň. To, čo som napísala vyššie, že má krtie korektoru, ľahkosť make-upu a textúru tekutého make-up dokonale platí. Spája v sebe všetko toto a to z neho robí dokonalý make-up s perfektnou výdržou, s ktorým sa ľahko a rýchlo pracuje. Hourglass Vanish Seamless Finish Foundation Stick je pre mňa jeden z najdokonalejších make-upov, čo som vyskúšala, kúpite ho na feelunique.com, alebo cutbeauty.co.uk.






#make-up #Hourglass #makeup

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com