Fresh Umbrian Clay Mattifying Mask

16.04.2016 18:00


Zo sady Fresh masiek, čo som dostala na Vianoce, som sa najmenej tešila na túto a to väčším prekvapením pre mňa bolo, aká je dobrá. Dôvod, prečo som ju až tak veľmi nechcela, narozdiel od ostatných (ako napríklad Fresh Rose Mask), je ten, že je určená na normálnu až mastnú pleť a má za úlohu zmatňovať, čo moja suchá pleť určite nepotrebuje. Ale musí uznať, že Umbrian Clay Mattifying Mask je na čistenie pleti excelentná a vlastne ju vôbec nevysušuje, ale určite ju zmatňuje.


Kľúčovou ingredienciou je v prvom rade íl z Umbrie, nech už je to čokoľvek, ale začínam mať pocit, že je to len marketingový ťah a je to asi zelený íl alebo kaolín, pretože sa mi nič, ako umbrian clay nepodarilo vygoogliť, všetky hľadania boli, len v súvislosti s touto maskou. V zásade íl je tá podstatná zložka vo väčšine čistiacich maskách, ktorá pleť čistí a detoxikuje. Ha, na presnom zozname ingrediencií sa žiaden íl z Umbrie nenachádza, ale hlavná zložka je niečo, čo sa v obchodoch dá kúpiť ako Fuller's Earth Clay, čo je nejaká zmes ílov, ak to dobre chápem. Takže žiaden zázračný íl, no nevadí, Umbrian Clay funguje, to je podstatné, ale možno je to dobrý tip, ak chcete domácu ílovú masku, zmiešať viacero ílov, asi to vyskúšam. Ďalšou zložkou je olej zo santalového dreva (ten určite existuje, google našiel), ktorý má pleť upokojovať. Kamilková a levanduľová voda majú rovnako pleť upokojovať a extrakt z olivového oleja má pleť chrániť a vyživovať. Zvláštne je, že mne táto maska vonia jemne citrusovo, ale nič citrusové v nej nie je. Možno, keď sa veľmi sústredím cítim olivový olej a levanduľu. Konzistencia masky je krémová a hladká, veľmi ľahko sa rozotiera. Stačí ju nechať 3 až 5 minút, potom zaschne, ale celkom ľahko sa zmyje vodou. Maska sa dá používať aj ako hĺbkový cleanser na pleť, čo som neskúšala, pretože by to pre mňa bolo príliš vysušujúce, ale pre mastnú problematickú pleť to môže byť fajn. Ja Umbrian Clay Mattifying masku používam tak raz za dva týždne, keď mám pocit, že potrebujem naozaj intezívne vyčistiť pleť, niekedy aj menej často, podľa stavu mojej pleti.


Celkovo sa mi Umbrian Clay Mattifying Mask páči, ale nie som si istá, či som ochotná znova dať toľko peňazí za masku na čistenie. Všeobecne sú Fresh produkty veľmi drahé a pri niektorých mám pocit, že to má opodstatnenie, lebo sú výnimočné, ale na trhu sú aj lacnejšie alternatívy čistiacich masiek, ja mám celkom rada aj Origins Out Of Trouble. Ak si však chcete dopriať niečo extra vyskúšajte Fresh Umbrian Clay Mattifying Mask, podľa mňa neoľutujete.

Ak sa Vám páčil tento článok dajte like a ak sa Vám páči môj blog dajte mu prosím like na facebooku.



#plet #cistiaca-maska #pletova-maska #Fresh

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com