Dovolenkové nákupy

15.05.2016 08:00


Ak sa chystáte na dovolenku, tu je pár mojich tipov, kam sa ísť pozrieť za kozmetikou v rôznych krajinách. Väčšinu značiek poznám a mám odskúšaných, niektoré som však ešte nevyskúšala a sama som zvedavá, určite stojí zato sa ísť aspoň pozrieť.

Vo Francúzsku sa oplatí zastaviť v nejakej väčšej lekárni, kde sa dajú nájsť značky ako Vichy, La Roche Possay, Avene, Institut Esthederm. Majú väčší sortiment ako u nás a často aj s lepšími cena. Určite by som sa zastavila v L’Occitane. A sviečky by som šla ovoniavať do Durance. Ale, čo si definitívne nesmiete nechať ujsť, ak budete v Paríži, je La Fayette. Z ich beauty oddelanie sa vám zatočí hlava. Hneď oproti La Fayette je Sephora, kde síce nemajú až taký výber ako v USA, ale je definitívne zaujímavý.

Ak budete náhodou v Berlíne alebo Mníchove choďte sa pozrieť do KaDeWe respektíve Oberppolinger. Sú to veľké department store so skvelými beauty oddeleniami, kde nájdete veľký výber parfémov (vrátane Jo Malone), množstvo dekoratívnej kozmetiky a zaujímavú pleťovú kozmetiku (Kiehl’s, Origins, Aesop). V Berlíne je asi najlepší Douglas na Unter den Linden, v Mníchove je v zásade všetko v historickom centre mesta, vrátane niekoľkých Douglasov, takže nebudete mať problém nič nájsť.

V Grécku by som si definitívne nakúpila zásobu Korres. Korres je skvelá prírodná kozmetika, majú výborné produkty na opaľovanie aj po opaľovaní, okrem toho úžasne voňavé sprchové gély, telové mlieka a skvelú pleťovú kozmetiku.

Na výlete k našim západným susedom, najlepšie do Prahy, sa určite choďte pozrieť do Kiehl’s. V Česku sú aj niektoré parfumérie, ktoré u nás nie sú, ako Sephora a Douglas. Ja by som sa určite išla pozrieť ešte do Havlíkovej Apotéky, počula som, že je naozaj super, aj keď už majú eshop aj na Slovensku, musím vyskúšať.

Ja som v Anglicku bola len v Londýne, aj to len niekoľko otravných hodín na Heathrow, ale britské online obchody využívam takmer stále. Určite by som šla potešiť svoj nos do Jo Malone. V Londýne je aj pár predajní Fresh, tam by moje kroky viedli stopercentne. Fresh je jedna z mojich najobľúbenejších značiek - skvelá prírodná kozmetika. Zaujímavý výber značiek majú v Space NK, vrátane Hourglass, čo je pre mňa must have geniálna značka, už si ani neviem predstaviť život bez ich Ambient púdrov. Ja som nesmierne zvedavá na Charlotte Tillbury, určite ju čoskoro vyskúšam, jej obchod je úplne unikátny. V Londýne je ešte jedna skvelá značka - Pixi - veľmi dostupná a výborná kozmetika, ich Glow Tonic je legendárny.

V severnej amerike, či už to bude USA alebo Kanada, odporúčam navštíviť Sephoru, to je iný svet, úplne iná parfuméria ako sme zvyknutí z Európy. A majú tam všetko: Hourglass, Tarte, NARS, Marc Jacobs, Urban Decay, Fresh, Boscia, to je skvelá japonská značka, ich Detoxifying Black Cleanser je neskutočný, Kate Sommerville, Kevyn Aucoin, Benefit, Glamglow … a ceny sú skvelé. V Amerike sa oplatí ísť pozrieť aj do drogérie, pretože je to úplne iný trh a majú tam často veľmi zaujímavé produkty, makeupy majú väčšinou oveľa širšiu škálu odtieňov a napríklad tento L’Oreál balzam krížený s rúžom je vynikajúci, pleťová kozmetika má často iné zloženie ako v Európe, takže pre istotu čítajte zloženie.

Ooo ešte si nezabudnite ušetriť nejaké peniaze na duty free, tam mávajú skvelé ceny. Hlavne, ak používate niektorý produkt oplatí sa nakúpiť zásobu v duty free, mávajú výhodné balenia YSL, Lancôme…



#online-nakupy

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com