Colab Dry Shampoo

02.05.2017 08:00


Keď som zistila, že mám možnosť konečne vyskúšať Colab, pretože nejakým zázrakom ho začali predávať v nemeckom DM, tak som mala urgetnú potrebu letieť okamžite do DM a rovno ho kúpiť, smola bola, že bola nedeľa a to si v Nemecku neškrtne žiadna nákupná maniačka. Tak som musela vydržať do pondelka. Ale už vedomie, že konečne budem mať Colab, mi celkom stačilo, aby som sa spokojne škerila celú nedeľu. A prečo mi taká blbosť dokázala spraviť takú dobrú náladu?

Colab je celkom revolučný suchý šampón, keďže vôbec nezanecháva biele stopy a ktorý závislák na suchých šampónoch by to nechcel vyskúšať, že? Taktiež vyhral nejaké beauty ceny za najlepší produkt a vneposlednom rade je to aj Ruth Crilly, zakladateľka a tvár značky. Ruth je jedna z prvých beuaty blogeriek, ktoré som začala sledovať, veľmi vtipná a pri zemi, s trefnými názormi a vášňou pre starostlivosť o pleť, ktorá ma stále baví a inšpiruje. Keď prišla so svojou unikátnou značkou suchých šampónov, tak som ich samozrejme chcela hneď vyskúšať, to bolo v roku 2014, ak sa nemýlim, ale dostať sa k nim bol a stále je na Slovensku celkom problém. Majú ich síce aj na feelunique.com, ale neposielajú na Slovensko, pretože to ide leteckou poštou, a preto nemôžu posielať spreje. Keď sme sa presťahovali do Nemecka, tak som zistila, že tam z feelunique.com Colab posielajú, aj keď som sa snažila si Colab prihodiť skoro do každej objednávky, tak ho takmer nikdy nemali. Tak si predstavte moju radosť, keď som si ho mohla ísť fyzicky kúpiť do DM.

Majú síce len obmedzený sortiment a nemajú práve tie, čo by som najviac chcela, ale stále lepšie ako nič. Dôležité je, že už viem, či naozaj Colab stojí zato a vôňa je už len detail. Ja som si vzala Paradise a Active, mali ešte Tropical, ani jedna z tých vôní nie je úplne pre mňa, aj keď ten Paradise je lepší ako som čakala. Mne by asi viac sedel Original (kvetinová vôňa) a Extreme Volume, celkom zaujímavo vyzerá aj Fresh, tak snáď sa k nim raz dostanem. V Berlíne v DM mávajú Colab celkom vypredaný, takže je asi populárny, tak možno rozšítia sortiment.

Paradise je teda ten klasický suchý šampón, ktorý nezanecháva biele stopy, vonia jemne sladko, mal by byť kokosový, ale ja tam ten kokos až tak veľmi necitím, je to celkom príjemná vôňa, bála som sa, že bude príliš kokosová a sladká, ale je celkom fajn. Active je určený do telocvične a pre všetkých aktívnych ľudí, čo behajú veľa po vonku, keďže by mal obsahovať aktívne ingrediencie, ktoré majú pomáhať chrániť a vyživovať vlasy proti UV žiareniu, smogu a mestkému znečisteniu. Nie ľahké sa dopátrať, čo sú to tie super ingrediencie, našla som to len na stránke Ruth, nie na originálnej stránke Colab a mal by to byť výťažok zo semiačok Moringy. Vôňa je svieža a citrusová, ale tiež nie príliš, takže mi nevadí a je príjemná. Celkovo mi vône Colab šampónov prídu veľmi príjemné a celkom sofistikované. Niekedy, keď si nastriekam Colab do vlasov, už ani nemám potrebu použiť voňavku. Ďalší veľmi príjemný bonus je dizajn fliaš, aj keď to samozrejme nie je to najdôležitejšie, ale sú veľmi pekné.

A teraz to hlavné, či je Colab naozaj dobrý. Skutočne nezanecháva žiadne biele stopy. Na fotkách vyššie som na jednu stranu mojich úžasne mastných vlasov (moju ľavú) naniesla Batiste, ktorý nenecháva nejak extra veľa bielych stôp, ale nejaké zanecháva. Na druhej strane mám Colab Paradise, ktorý nezanechá žiadne. Biele stopy teda žiadne, ale narozdiel od Batiste, ktorý bol doteraz moja top voľba v suchých šampónoch, nemá až takú veľkú schopnosť absorcie mastnoty a tiež nedodá až taký veľký objem. Tým nechcem povedať, že je zlý, je iný. Skôr je to pre mňa suchý šampón na druhý deň, alebo keď chcem vlasy večer osviežiť. Keď už mám vlasy príliš mastné extra nepomôže, ale dodá im vzdušnosť, ak sú splasnuté a sviežosť. Keď však máte dvojdňové alebo trojdňové vlasy, už nestačí, teda aspoň nie na moje. Colab Active je trochu intenzívnejší, zanechá veľmi málo bielych stôp, narozdiel od Paradise, ktorý nezanechá žiadne a tým pádom aj trochu viac objemu. Objem je aj dôvod, prečo by som chcela vyskúšať Colab Extreme Volume, pretože to je niečo, čo mne chýba a neustále s tým bojujem. Inak tie biele stopy niekedy nie sú na zahodenie, lebo keď šampón zanecháva biele stopy, tak vidím, kam som ho nastriekala. Takto mám pocit, že som niekedy striekala zbytočne veľa, lebo som nevidela biele stopy, ale asi je to aj sila zvyku. Na fotke nižšie je konenčý výsledok, ale v zásade na rpvý pohľad nevidíte rozdiel, či som použila Batiste alebo Colab, skôr je to o mojom pocite a pri Batiste sa trochu viac narobíte, kým vyčešete a zapracujete tie biele stopy.

Colab splnil, čo sľuboval, žiadne biele stopy, aj keď nie je taký super účinný ako Batiste, zato ho ľahko použijete hocikedy. Celkovo sa mi páči, tie vône sú veľmi príjemné a takmer vám nahradia voňavku. Pre mňa je to skôr alternatíva k Batiste, nedokáže ho úplne nahradiť, závisí to od toho, koľko dní mám neumyté vlasy. Navyše je asi o 2 eurá drahší ako Batiste a to je celkom dosť. Ak sa k nemu dostanete, tak sa oplatí vyskúšať a urobiť si vlasntý názor. Definitívne je to zaujímavá verzia suchého šampónu, ale netrhala by som si vlasy, ak sa k nemu neviete dostať. Ruth má na stránke zoznam obchodov, kde ho majú, takže ak sa chystáte na dovolenku, tak checknite, či sa tam nedá zohnať, zatiaľ je to jediná možnosť, o ktorej viem.



#vlasy #Colab #suchy-sampon

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com