Čo mi nesmie chýbať v lietadle

07.08.2016 08:00


Dnes letím domov, našťastie Berlín je do Bratislavy ani nie hodinu letu. Už ma prestalo baviť hrať sa peknú s kabelkou, keď si so sebou na palubu potrebujem zobrať počítač, tablet, foťák (nepýtajte sa ma načo potrebujem toto všetko) a veľakrát aj všetku kozmetiku, ak idem len s príručnou batožinou, tak to nie je žiadna sranda. Kabelka bývala strašne ťažká, takže mi skoro ruka odpadla, a potom z kableky nie je také jednoduché veci rýchlo vybrať pri kontrole, pretože všetko vyššie vymenové treba vybrať a potom dať naspäť, najlepšie čo najrýchlejšie. Takže som si radšej kúpila pekný vak (konkrétne tento) a je to oveľa lepšie a pohodlnejšie.

A čo sú moje kozmetické nevyhutnosti na prežitie letu, aby som neskončila ako sušené hrozienko? V prvom rade balzam na pery v kombinácii s dostatkom tekutín, pretože na palube sa mi neskutočne vysušujú pery, aj keď idem len krátky hodinový let medzi Berlínom a Bratislavou, čo lietam najčastejšie. Môj posledný objav je Jouer balzam na pery, je úplne úžasný, dlho na perách vydrží, neskutočne hydratuje. Navyše skvele vyzerá, ako veľmi jemný lesk. Ale na rozdiel od lesku vôbec nelepí - absolútne perfetkné. A na rozdiel od doteraz preferovaného Nuxe Reve de Miel má aj praktickejšiu tubu (a aj oveľa ľahšiu), takže ho netreba nanášať prstom. Majú dokonca aj v jemne farebných verziách, rozmýšľam, že si kúpim ešte jeden farebný. Absolútna nevyhnutnosť je ružová voda na hydratáciu pleti, nosím jej trochu v malej flaštičke od Muji, jednak kvôli kontrole aj kvôli tomu, že sa mi nechce vláčiť veľkú fľašu. Ružová voda skvele osvieži a hydratuje pleť, príjemne vonia, čo je pre mňa aj celkom relaxačné.

Z makupu si zvyknem pribaliť Bourjois Radiance Reveal Concealer (recenzia tu), ktorým ľahko opravím akékoľve chyby a navyše je krásne rozjasujúci, hydratačný a má veľmi dobré krytie. Zvyčajne si beriem aj nejaký púder, keby bolo treba trochu viac ako len korektor. Niekedy je to Hourglas Ambient Lighting Powder v odtieni Diffused Light (ten vpravo na fotke dolu), môj aktuálny favorit, ktorý pleť neuveriteľne krásne rozjasní. Alebo, ak som trochu viac opálená Chanel Les Beiges v odtieni N°10, ktorý dodá pleti prirodzenú sviežosť (vľavo na fotke dolu). Zvyknem si vziať ešte nejaký multifunkčný produkt, ktorý zastúpi rúž aj lícenku. V tomto je skvelý YSL Babydoll Kiss&Blush (ja ho mám odtieni 9). Dobrá a lacnejšia alternátiva je Revlon krémová lícenka v odtieni 150, ktorá má veľmi krásnu farbu, ale na perách je trochu vysušujúca, na lícach dokonalá. Revlon kúpite vo Fann.

No a nakoniec nesmie chýbať Dettol na dezinfekciu rúk a krém na ruky, ideálne v malom balení ako táto klasika od L’Occitane s bambuckým maslom, ale inka je mi to celkom jedno, pri krémoch na ruku nie som vyberavá. Jednu vec som ale zabudla odfotiť - Kinedryl - pretože ja som naneštastie nevyrástla z detskej kinetózy. Niekedy mi je neskutočne zle, hlavne pri turbulenciách. Celkom som sa to naučila zvládať, nečítať, počúvať hudbu, veľa piť relaxovať, ale keď to príde jediné, čo naozaj funguje je Kinedryl. Vyskúšala som už kadejaké alternatívne prípravky, ale Kinedryl je pre mňa istota, s ktorou sa v zásade sfetujem, keď treba a prežijem let.

Toto sú moje nevyhnutnosti pri krátkych letoch ako dnešný, tak do 3 hodín, kebyže idem na dlhší let určite si beriem ešte nejaký hydratačný krém a pravdepodobne niečo na odlíčenie, ale pri naozaj dlhých letoch sa líčim minimálne, lebo aj tak nikoho nezaujíma ako vyzerám a nakoniec som len rada, že som prežila let bez toho, aby som sa nepovracala, čo sa mi iak ešte nikdy nestalo, ale veľakrát sa moji spolusediaci asi báli, že zo mňa niečo vylezie. Čo si beriete na palubu vy?



#make-up #plet #puder #face-mist #licenka #krem-na-ruky #korektor #balzam-na-pery #Chanel #Jouer #YSL #Hourglass #Bourjois #LOccitane #Revlon

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com