Aquis uterák

21.01.2020 08:00


Toto je recenzia na taký investičný kúsok, ale zase na rozdiel od bežnej kozmetiky, je toto investícia, ktorá vám vydrží roky a oplatí sa. Ja som si prvý Aquis kúpila na jar minulý rok, keď sa môj uterák na vlasy, ktorý nebol ničím špeciálny, obyčajný uterák z Ikea, definitívne rozpadol. Povedala som si, že to teda vyskúšam, mali aktuálne zľavu, aj keď teda mi to aj tak prišlo fakt dosť veľa peňazí za uterák, ale recenzie boli celkom nadšené, tak som si vravela, že snáď za to stojí. A teraz sa teda k tým nadšeným recenziám pridávam aj ja, lebo tento uterák je fakt super.



Aquis uteráky sú vyrobené zo špeciálneho materiálu, ktorý bol pôvodne určený na výrobu funkčného športového prádla, ktoré má odvádzať rýchlo vlhkosť, keď sa potíte, lenže zakladateľke Aquis napadlo, že by sa to dalo využiť aj inak. Ten materiál je celkom netradičný na uterák pomerne tenký, veľmi jemný a mäkký, trochu pripomína froté, ale také zvláštne froté. To tajomstvo je v tom, ako je ten materiál utkaný, ževraj sú to také tenučké vlákna, ktoré sú tak špeciálne utkané, že vytvárajú kanáliky, ktoré rýchlo odvádzajú vodu.



Aquis tvrdí, že používaním ich uteráka skrátite sušenie vlasov o polovicu. Mne sa to teda objektívne nepodarilo zmerať, ale pocitovo mi schnú oveľa rýchlejšie. Síce aj tak trochu fénujem nakoniec, ale aj toho fénovania je treba oveľa menej, takže tie svoje vlasy oveľa menej týram. Okrem toho, že teda urýchľuje schnutie, zabraňuje tiež štiepeniu a takému tomu frizzy efektu, keď sú také našuchorené. Naopak pomáha, aby boli vlasy hladké, jemné a lesklé. Tiež vraj predlžuje trvácnosť farby, tým, že vlasy rýchlejšie uschnú, takže voda nemá čas tak rýchlo vyťahať farbu. Pomáha tiež vytvoriť objem a podporuje prirodzené kučery a tiež znižuje množstvo stylingových prípravkov, ktoré potrebujete použiť. A naozaj toto všetko funguje, ja sa s mojimi večne suchými vlasmi oveľa menej trápim pri sušení a upravovaní, odkedy mám Aquis. A tiež sú oveľa menej suché.



Na výber máte niekoľko možností, čo sa týka tvaru. Ja mám klasický uterák, ktorý je relatívne veľký, to je ten svetlo modrý. Ten je určený na krátke a stredne dlhé vlasy, ak máte veľmi dlhé vlasy, budete potrebovať ten väčší pre dlhé vlasy, aby sa vám doňho zmestili. Potom majú ešte turban na gombíček, ktorý lepšie drží na hlave, podľa mňa super vynález, ale tento je vhodný len, ak máte krátke alebo stredne dlhé vlasy, ale ja ho milujem, pretože mi vôbec nepadá z hlavy. Turban aj uterák majú potom utkaný aj do takej tej waflovej látky, ak tomu dávate prednosť. Nemám to odskúšané, ale utierky na riad mám rada waflové, tak si myslím, že je to fajn. Samozrejme, že je na výber aj veľká škála farebného prevedenia pri všetkých možnostiach.




Keďže Aquis nie je len tak obyčajný uterák, tak vyžaduje trochu špeciálnu starostlivosť oproti bežným uterákom. Prať ho treba na jemné pranie maximálne na 40 °C a nesmie sa sušiť v sušičke prádla, ale len voľne na vzduchu. To sušenie nie je až taký veľký problém, lebo vďaka tomu špeciálnemu materiálu vyschne veľmi rýchlo, ale teda nemali by ste ho prať s bežnými uterákmi ako bavlnu na 60 °C.

Ak máte dlhé vlasy, ktoré dlho schnú, alebo chcete minimalizovať používanie horúceho vzduchu na svoje vlasy, tak Aquis je investícia, ktorá sa určite vyplatí. Ja som si na tento uterák tak zvykla, že už nechcem byť bez neho a určite ho odporúčam, aj keď sa to zdá šibnutá suma za uterák, je to skvelé. Aquis kúpite napríklad na lookfantistic.com, alebo na niche-beauty.com.




#vlasy #Aquis

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com