Alpha H Beauty Sleep Power Peel

09.05.2017 08:00


Alpha H je skvelá značka, absolútne milujem ich kultový Liquid Gold, ktorý podľa mňa robí takmer zázraky. Bol to jeden z prvých produktov s kyselinou glykolovou, ktorý som vyskúšala a odvtedy ho používam pravidelne. Myslím, že je to láska na veky vekov. Akékoľvek novinky od Alpha H preto vždy pozorne sledujem a keď minulý rok prišli s Beauty Sleep Power Peel, okamžite sa ocitol na mojom wishliste. V prvom rade ma, obeť marketingu, asi zlákal názov Beauty Sleep, kto už by sa nechcel vyspať do krásy, že?

Ale keď som si prečítala, čo v tejto maske je (ja o tom často hovorím ako o kréme, ale vlastne je to maska), tak som ju chcela vyskúšať ešte viac, aj keď som mala svoje pochybnosti o tom, či potrebujem vo svojej starostlivosti o pleť už retinol. Ďalšia vec, ktorá veľmi zavážila bol fakt, že minulý rok v lete som bojovala s naozaj nepríjemnou epizódou s akné na brade, keď sa na to pozerám spätne, bola do veľkej miery spôsobená stresom, ale to som si vtedy nepripúšťala. A po tomto boji mi ostali celkom nepekné jazvy a fľaky, tak som chcela niečo super účinné, čo by mi pomohla sa ich zbaviť. Takže som si v novembri 2016 kúpila Alpha-H Beauty Sleep Power Peel a trvalo mi naozja dlho, kým som si bola schopná utvoriť názov, skúšanie tohto produktu bolo, hmm, celkom dramatické a keďže sa nedá používať denne, tak som si robila denníček, aby som nezabudla, aké to bolo, keďže mi testovanie trvalo dosť dlho, rozhodla som sa, že ho tu celý vložím.

Poďme, ale najprv na to, čo je Beauty Sleep Power Peel zač. Je to teda maska, ktorú si máte nechať cez noc. Má konzistenciu takého hustého hutného žltkastého krému, nie mastného a do pleti sa okamžite vpije, takže ju veľmi na pleti necítite, teda pokiaľ vás trochu neštípe, mňa občas štípe. Má super téglik s takou tou vyskakovacou pumpičkou, takže vám nadávkuje presné množstvo na jedno použite. Úloha tejto masky je exfoliovať, omladiť a opraviť pleť zatiaľ, čo spíte, znie to celkom super, nie?

Hlavné ingrediencie sú:

  • 14%(niekde uvádzajú 15%) kyselina glykolová, ktorá poskytuje exfoliáciu.

  • 0,5% retinol na stimuláciu tvorby kolagénu a elastínu, takže sa zobudíte s vyhladenou a rozžiarenou pleťou.

  • Chronodyn z rias má posilniť vitalitu pleti a nakopnúť bunkový metabolizmus, pomáha obnoviť pevnosť a tón pleti.

  • Hydranov-P má na starosti hĺbkovú hydratáciu pleti.

  • Axolight z pšeničných otrúb spomaľuje tvorbu melanínu a tak oddiaľuje tvorbu tmavých škvŕn a rozjasňuje pleť.

  • A ešte ovocné enzými, ku ktorým som nenašla nič bližšie.

Beauty Sleep Power Peel je naozaj vysoko koncetrovaný produkt a môže sa používať maximálne dvakrát za týždeň. Výsledok by mala byť jasnejšia a rozžiarená pleť, exfoliácia a povzbudenie obnovy buniek, zníženie pigmentácie a poškodenia slnkom, redukcia jemných vrások, tiež pevnejšia, napnutejšia a plnšia pleť a v neposlednom rade aj zvýšenie hydratácie v pleti. Naozaj sľubuje takmer zázraky, ale rovno musím povedať, že moja cesta za týmto zázrakom bola riadne hrbolatá. Ak sa vám nechce čítať celá táto cesta, tak zozskrolujte nižšie, samotnej recenzii.

Denník testovania:

  • 24.11.2016 Prvé použitie, na čistú pleť bez ničoho, celkom to štípalo.

  • 25.11.2016 Spravili sa mi drobné vyrážky na čele, pripisujem to reakcii.

  • 26.11.2016 začalo sa mi šúpať okolie nosa, neskôr brada. Najprv som si myslela, že som dostala nádchu a príliš smrkám, preto ma štípe nos, keď sa mi však začala šúpať brada, pochopila som, že to bude niečo iné.

  • 27.11.2016 - totálne sa mi ošúpal nos, úplná katastrofa.

  • 28-29.11.2016 šúpem sa celá, líca hlavne okolo nosa, čelo, nos, brada, no proste celá tvár. Normálne to veľmi nevidím, objaví sa to, keď si nanášam make-up. Nie som doma, takže nemám žiaden peeling, ktorým by som pleti pomohla, dala som si aspoň Garnier sheet masku, tú ružovú upokojujúcu.

  • 30.11. Strašná blbosť bola použiť prvýkrát takýto silný produkt večer pred odletom do Bratislavy, kde samozrejme nemám všetko, to čo doma, takže situácia na mojej tvári celkom eskalovala.


  • 13.12.2016 Odhodlala som sa na druhý pokus, zatiaľ je to bez šúpania. Chcelo to naozaj veľa odvahy po prvom fiasku.

  • 14.12.2016 Použila som ráno Oskia Mikro Exfoliating Balm, čo je jemný exfoliačný čistiaci balzam, fyzický peeling, stále sa šúpem, ale je to celkovo menej, na hydratáciu a upokojenie používam oleje.

  • 17.12.2016 Štípe ma celá tvár a mám ju začervenanú, hlavne na lícnych kostiach, ráno som mala aj veľmi suchú pleť, tak som použila REN Flash Hydro-Boost Instant Plumping Emulsion.

  • 19.12.2016 zhrnutie pokusu číslo 2 - trochu som sa šúpala, ale menej ako pri prvom pokuse.


  • 14.1.2017 Pokus číslo 3.

  • 16.1.2017 Cítim veľmi jemné štípanie pri nanášaní krému, náznak, že sa asi šúpem, ale nie je to viditeľné.

  • 17.1.2017 Cítim štípanie okolo očí a na lícach, ale nešúpem sa a zmizla mi vráska na čele, juchúúú, takže to asi funguje.

  • 18.1.2017 Cítim štípanie na lícach a okolo nosa, tiež pri nanášaní hydratačnej masky, trochu aj pri nanášaní make-upu, zatiaľ sa ale nešúpem. Riskla som to a dala si ho dnes znova, dosť to štípalo po nanesení, ale inak v pohode.

  • 19.1.2017 Ráno to štípalo pri umývaní tváre, trochu mám pleť aj začervenanú, ale inak v pohode.

  • 20.1.2017 Zase sa šúpem a štípe to strašne.

  • 21.1.2017 Šúpem sa, mám začervenanú tvár, štípe to, niektoré miesta mám veľmi vysušené a podráždené, zase celé zle.

  • 22.1.2017 Mám príšerne suchú pleť, asi ako 500-ročný pergament, tak hydratujem ostošesť.

  • 23.1.2017 Ešte mám trochu suchú pleť, ale inak je to lepšie.

  • 24.1.2017 Už je všetko v pohode a mám naozaj peknú pleť :)


  • 10.2.2017 Pokus číslo 4, dala som si záväzok, že ho budem používať raz týždenne, keďže dvakrát asi nie je najlepší nápad a tiež by som ho mala vyskúšať navrch séra.

  • 11.2.2017 Ráno som mala krásnu pleť, žiadne nepríjemné príznaky zatiaľ. Použila som peeling od Caudalie, večer hydratačnú masku Fresh Rose.

  • 13.2.2017 Zase sa šúpem a štípe ma make-up pri nanášaní.

  • 14.2.2017 Ešte stalé sa šúpem :(

  • 15.2.2017 Už sa skoro vôbec nešúpem, ale mám dosť začervenanú pleť.


  • 24.2.2017 Pokus číslo 5, tentoraz som pod Beauty Sleep naniesla hydratačné sérum - The Ordinary Hyaluronic Acid 2%.

  • 25.2.2017 Ráno krásna jemná pleť ako vždy, prvý moment je vždy pekná pleť a potom už len tŕpnem, čo príde ďalej.

  • 27.2.2017 Stále nič, pre istotu som použila Oskia Micro Balm, kebyže sa chcem začať šúpať.

  • 28.2.2017 Zatiaľ žaidne šúpanie, vyzerá to dobre, výsledok je super. Evidentne Beauty Sleep znášam lepšie v kombinácii s niečím, aj keď to ošúpanie malo tiež svoje výhody, takú jemnučkú pleť žiadny iný peeling nespraví. Možno to budem robiť aspoň raz mesačne bez séra.

Koniec denníka, odvtedy som samozrejme použila Beauty Sleep viac krát, väčšinou so sérom, lebo to je evidentne pre mňa schodnejšia cesta, ale raz alebo dvakrát aj bez a neudialo sa také hrozné šúpanie, asi si moja pleť už viac zvykla. Takže, aby som to zhrnula, je to šupa, aj keď ja som bola úplne sprostá, že som si to prvý krát len tak capla na tvár a odletela preč, dehydratácia v lietadle tomu tiež veľmi nepomohla. Kebyže ho idem skúšať znova, tak začne jemne a opatrne v kombinácii so sérom, čo už, aspoň mám poučenie. Človek sa najlepšie učí na vlastných chybách, že? Aj keď z cudzích je to bezbolestnejšie.

Výsledok pri používaní tohto produktu však stál zato, naozaj je schopný vyhladiť vrásky, zmierniť jazvy, pigmentové škvrny, proste naozaj dokáže to, čo sľubuje. Keď som čítala recenzie na internete, lebo som chcela vedieť, či má niekto podobnú skúsenosť, tak mi z toho vyšlo, že keď máte citlivú pleť, ktorá navyše nie je zvyknutá na retinol a kyselinu glykolovú, tak treba začať opatrne a postupne. Ja som si naivne myslela, že moja je, ale evidetne nie na takéto dávky, keďže s inými produktmi s kyselinou glykolovou som vôbec nemala problém, takže toto bolo pomerne nečakané. Aj keď takto intezívne a videteľne sa ošúpať malo svoje čaro a po tých pár hrozných dňoch som mala dokonale jemnú, hladkú a rozžiarenú pleť ako po ničom inom. Ale teraz už viem, ako mám Beauty Sleep Power Peel používať a vždy na druhý deň použijem nejaký fyzický peeling, čo dosť pomáha, takže výsledok je super, naozaj super. Aj keď si nie som istá, či je to ideálne rovno si po takomto silnom chemickom peelingu šupnúť ďalší. Tiež si vždy doprajem ešte hydratačnú masku na druhý deň.

Nepoužívam Beauty Sleep Power Peel často, maximálne raz dvakrát do mesiaca a dvakrát je už veľa, myslím, že v lete nebudem vôbec, aby som sa vyhla prípadným zbytočným pigmentovým škvrnám so slnka. Je to celkom haluz, že kyselinu glykolovú používate, aby ste sa zbavili škvŕn, pritom si ich môžete spôsobiť. Určite je tento produkt skvelý pre zrelšiu pleť, tak okolo 40, keď máte menej je to fajn, ale nie je to nutnosť. Na druhej strane môže naozja efektívne pomôcť s jazvami napríklad po akné, takže by som vyskúšala aj keď máte menej, ak máte tento problém.

Určite by som si vša Alpha-H Beauty Sleep Power Peel kúpila znova, aj keď tentokrát by som mala viac rozumu s jeho používaním na začiatku. Rozmýšľam, že ho na čas posuniem mame, aby ho vyskúšala a videla som výsledok na zrelšej pleti. Ešte jedna dôležitá vec - tento produkt sa neodporúča používať počas tehotenstva je to kvôli retinolu. Alpha-H Beauty Sleep Power Peel kúpite na cultbeauty.co.uk alebo na beautybay.com, kde má lepšiu cenu. Ale pamätajte opatrne a s mierou ;)

PS: Idem si ho dnes večer znova dať, takže ak budete mať pocit, že sa v sobotu vo videu šúpem, tak sa vám to nezdá.



#plet #Alpha-H #exfoliacia #aha #retinol #nocna-starostlivost

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com