5 dôvodov, prečo používať sérum

23.04.2016 08:00


Sérum môže pôsobiť, ako zbytočná drahá blbosť. Ale ja osobne by som určite oveľa viac peňazí investovala do séra, ako do krému. A musím sa úprimne priznať, že to nie je dlho, čo séra používam, pretože mi tiež vždy prišli nepochopiteľne drahé a zbytočné. Sú tu samozrejme high-end séra veľkých značiek ako Estée Lauder, Lancôme, ktoré bežne stoja okolo 80 eur a viac. Ďalej je tu množstvo menších značiek, ktoré vedia byť rovnako drahé ako napríklad Oskia, Sunday Riley. Potom sú tu podľa mňa už úplne prestrelené ceny okolo 150 eur a viac ako Omorovicza, Tata Harper. Človek sa v tom úplne stráca, ale sérum nemusí stáť 100 eur, aby bolo účinné. Existuje množstvo dostupných alternatív napríklad Vichy, L`Occitane, Caudalie, Mizon, Pixi … s dostupnými cenami do 50 eur.

Ale, čo je vlastne sérum? Sérum je v mojom chápaní taký super bojovník, ktorý pomáha pleť chrániť a vyživovať, so svojimi super koncentrovanými zbraňami. Ideálne je sérum skombinovať s krémom, ktorý pôsobí ako prvé ochranné hradby a sérum pôsobí intezívne pod ním. Nech už sa cez hradby dostane čokoľvek, je tam sérum, ktorá pomáha v hlbších vrstvách pleti. Ak máte napríklad suchú pleť ako ja, dobré hydratačné sérum pre Vás môže byť naozaj záchranca, pretože skutočne napumpuje pleť hydratáciou. Predtým, než som objavila séra, sa mi zvykli robiť až šupinaté flaky na tvári, od toho ako som mala vysušenú pleť a to som používala naozaj kvalitné hydratačné krémy (väčšinou Clarins) a napriek tomu to občas nestačilo. Za posledné 2 roky, čo používam séra intezívne, sa mi táto šupinatá nehoda zatiaľ neprihodila. Ale séra nie sú len hydratačné, existujú na všetky možné problémy: revitalizačné, peelingové, rozjasňujúce, protivráskové, antioxidačné, proti pigmentovým škvrnám… Existujú v rôznych konzistenciách, od veľmi tekutých takmer až vodových, cez gélovú, lepková až po olejové konzistenciu.

Ja séra milujem, preto ich mám niekoľko a stále mám pocit, že mi nejaké chýbajú. Séra sa dajú ľahko kombinovať, čo sa nedá s krémom, pretože je pomerne nezmyselné napatlať na seba dva krémy naraz, že. Ja séra striedam podľa toho, ako sa práve cíti moja pleť a načo mám chuť. Ráno dávam prednosť ľahším hydratačným séram (na fotke Pestle&Mortar Pure Hyaluronic Serum, Caudalie Vinosource, Darphin Hydraskin), na noc naopak výživnejším (Kiehl’s Midnight Recovery Concentrate, Estée Lauder Advanced Night Repair) alebo peelingovým (Alpha H Liquid Gold). Ale napríklad sú aj také (Mizon Snail Repair Intensive Ampoule), ktoré si dávam striedavo ráno večer, vždy keď mám pocit, že moja pleť hydratáciu a revitalizáciu.

5 dôvodov, pre ktoré sa podľa mňa oplatí používať sérum:

1. Sérum je vysoko koncetrované, takže pleť dostane oveľa viac ako v kréme a účinné látky obsiahnuté v sére sa ľahšie vstrebú do pleti.

2. Sérum sa rýchlo a bezo zvyšku vpije do pleti, zároveň účinkuje v hlbších vrstvách pleti. Po nanesení séra takmer okamžite môžete naniesť krém, takže z časového hľadiska, vás to nestojí skoro nič, ale pre pleť je to veľký rozdiel.

3. Skvele dopĺňajú krém a zvyšujú jeho účinnosť.

4. Stačí ich pár kvapiek, takže vydržia naozaj dlho.

5. Dajú sa kombinovať, či už ráno/večer iné sérum alebo aj dve séra naraz, základ je, že tie s najľahšou konzistenciu idú ako prvé. Takže, ak chcete riešiť viacero problémov naraz, napríklad hydratáciu a pigmentáciu, so sérami sa to dá.

Bonusové dôvody:

6. Naozaj fungujú, treba si vybrať len to správne. Výsledok je vidieť väčšiou už po pár týždňoch, ale napríklad pri hydratačných ho budete cítiť takmer okamžite.

7. Majú malé pekné flaštičky, takže to veľmi pekne vyzerá na poličke v kúpeľni.

Ak sa Vám páčil tento článok dajte like a ak sa Vám páči môj blog dajte mu prosím like na facebooku.



#plet #serum #pletove-serum

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com